Iš Ukrainos - žinios apie sulaužytas paliaubas

Praėjus vos 24 valandoms po paliaubų Rytų Ukrainoje paskelbimo, iš Mariupolio uosto pranešama apie intensyvų apšaudymą. Kaip teigia liudininkai, nufilmavę gaisro pašvaistę ir užfiksavę sprogimus, puolimas prasidėjo apie vidurnaktį vietos laiku.

Dėl paliaubos Rytų Ukrainoje buvo susitarta penktadienio vakarą.<br>AP nuotr.
Dėl paliaubos Rytų Ukrainoje buvo susitarta penktadienio vakarą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2014, 1:16 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:38 PM

Ukrainoje dirbantis BBC korespondentas Willas Vernonas ir dešimtys kitų žmonų savo socialinių tinklų paskyrose dalijosi pranešimais apie artilerijos ataką prieš Mariupolio miestą. Pranešama, kad naktį per apšaudymą užsiliepsnojo degalinė ir keli pastatai.

Šių pranešimų kol kas nepatvirtino nė viena kariaujančioji pusė.

Penktadienį susirėmimai tęsėsi didžiąją dienos dalį dviejose Rytų Ukrainos teritorijose - netoli strateginio Mariupolio uosto ir toliau į šiaurę separatistų bastione Donecke.

Likus maždaug dviem valandoms iki paliaubų įsigaliojimo „Reuters“ reporteris girdėjo, kaip ukrainiečių pajėgos artilerijos sviediniais apšaudo sukilėlių pozicijas į rytus nuo Mariupolio.

Pagal ugnies nutraukimo sąlygas, abi konflikto šalys turi likti esamose pozicijose. Ukrainos kariuomenės atstovas informavo, kad paskelbus paliaubas padėtis Mariupolyje esą „stabilizavosi“.

Kijevas teigė, jog ginkluotosios pajėgos siekia atremti separatistų puolimą, kuriuo bandoma užimti Mariupolį. Be kita ko, ukrainiečių kariuomenės vadai paneigė separatistų pareiškimus, kad jų pajėgos penktadienį įžengė į Mariupolį. 

Pirmomis sekmadienio valandomis pranešta, kad šis puolimas buvo atnaujintas sulaužant laikiną susitarimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.