Teroristų atakas stabdančių kurdų kovos mašinos primena filmus

Su teroristine „Islamo valstybe“ besikaunantys kurdų kovotojai idėjų semiasi ir iš žymių kino filmų. Šiaurės Sirijoje už išlikimą kovojantys kurdai traktorius ir sunkvežimius pavertė kovinėmis mašinomis, primenančiomis Melo Gibsono šarvuotį iš legendinio filmo „Pašėlęs Maksas“ („Mad Max“), skelbia „Daily Mail“.

Šiaurės Sirijoje už išlikimą kovojantys kurdai kovinėmis mašinomis pavertė traktorius ir sunkvežimius.<br>„Twitter“ nuotr.
Šiaurės Sirijoje už išlikimą kovojantys kurdai kovinėmis mašinomis pavertė traktorius ir sunkvežimius.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-30 23:30, atnaujinta 2018-01-29 02:04

Kurdų kovotojai buvo priversti taip išradingai spręsti „Islamo valstybės“ techninio pranašumo problemą. Tik byrančia sovietine technika ginkluoti kurdai sunkiai atsilaiko prieš „Islamo valstybės“ teroristus, perėmusius dalį modernios Irako kariuomenės technikos.

Pastarosiomis savaitėmis tūkstančiai Sirijos kurdų plūdo į Turkiją ieškodami prieglobsčio nuo šiaurinėje šalies dalyje įsibėgėjusių karinių veiksmų. Nepaisant sudėtingų sąlygų ir menkų galimybių, kurdų kovotojai sugeba atremti 31 tūkstantį kovotojų turinčios „Islamo valstybės“ veržimąsi.

Nors Vakarų valstybės yra pažadėjusios finansinę pagalbą, kurdų kovotojams kol kas tenka naudotis sena sovietine ginkluote arba tokiais patobulinimais, kokius pasigamina patys. ES ir JAV pagalba kol kas daugiausia lieka humanitarinė – maistas ir kiti būtini reikmenys.

„Mums nereikia maisto, jo mums nebesiųskite. Jei reikės, valgysime žemę, bet mums reikia ginklų, kad galėtume apginti savo žmones ir teritoriją“, – sakė vienas Kobanės miestelio šiaurinėje Sirijos dalyje gyventojas.

Parengė Paulius Gritėnas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.