Susitarė? Rusija jau laukia laivo „Mistral“

Prancūzija ir Rusija ramiai susitarė užkulisiuose? Rusijos valstybinės ginklų eksporto agentūros direktoriaus pavaduotojas apreiškė, kad pirmasis iš dviejų karo laivų „Mistral“ šaliai bus perduotas per oficialią ceremoniją lapkričio 4 dieną. Paryžiuje tokia informacija nepatvirtinama, bet ir nepaneigiama, skelbia „The Moscow Times“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2014, 1:09 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:40 AM

„Jei prancūzai įgyvendins savo įsipareigojimus, sutartis bus pasirašyta spalio pabaigoje arba lapkričio pradžioje“, – pareiškė vienas „Rosoboronexport“ vadovų Igoris Sevastjanovas.

Pasak naujienų agentūros „Interfax“ šaltinių, pirmasis laivas – „Vladivostok“ – Rusijos kariniam jūrų laivynui turėtų būti perduotas per ceremoniją lapkričio 4 dieną.

Dar rugsėjo 25-ąją Rusijos pramonės ir prekybos ministras Denisas Manturovas teigė, kad „Vladivostok“ tikisi gauti šį rudenį – kaip ir planuota.

Kaip teigia I.Sevastjanovas, laivo perdavimo sutartis „turi būti pasirašyta Sen Nazero uoste“. Čia Rusijos laivyno kariai jau kuris laikas prancūzų yra mokomi, kaip valdyti laivą.

Dar rugsėjo pradžioje Prancūzijos prezidentūra skelbė, kad negali tęsti planuoto dviejų „Mistral“ tipo sraigtasparnius galinčių nešti laivų pateikimo Rusijai – dėl Maskvos kurstomų neramumų Rytų Ukrainoje.

Ir trečiadienį Prancūzijos ambasados Maskvoje atstovai trečiadienį atsisakė patvirtinti tokius pranešimus iš Rusijos.

Pagal 2011 metų kontraktą pirmąjį laivą Rusija turėjo gauti šių metų spalį, antrąjį – 2015-aisiais. Prieš mėnesį prezidento F.Hollande'o sprendimas buvo pasveikintas Vakaruose, džiaugėsi ir Baltijos šalys.

Tiesa, F.Hollande'as netrukus patikslino, kad kontraktas dėl dviejų „Mistral“ klasės laivų pristatymo „nėra nei atšauktas, nei sustabdytas“ – tiesiog sąlygos pirmojo laivo pristatymui dar nesusidariusios.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.