Irako pešmergai atvyko kovoti su džihadistais

Dvi Irako kurdų

Apie 10 Irako kurdų kovotojų (pešmergų) ketvirtadienį įžengė į Sirijos miestą Kobanę iš Turkijos teritorijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Apie 10 Irako kurdų kovotojų (pešmergų) ketvirtadienį įžengė į Sirijos miestą Kobanę iš Turkijos teritorijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2014, 12:56 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 3:16 AM

Pešmergų kolona, vežanti sunkiuosius ginklus, atvyko į Turkijos pasienio miestelį Suručą po varginamai lėtos kelionės per šios šalies teritoriją, nurodė reporteris.

Ten ji susitiko su antrąja Irako pešmergų grupe, kuri trečiadienį paryčiais buvo atskraidinta į to Turkijos regiono pagrindinį miestą Šanliurfą, o vėliau išvažiavo į Suručą laukti ginklo draugų.

Tačiau kol kas dar neaišku, kada kovotojai kirs Turkijos sieną ir prisidės prie Sirijos kurdų, ginančių Kobanę nuo judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) džihadistų.

Irako kurdų kovotojai laukė viename logistikos centre Suruče, esančiame už 10 kilometrų nuo sienos, kurį budriai saugojo Turkijos saugumo pajėgos, neleidusios prisiartinti žiniasklaidos darbuotojams.

Sunkiąją ginkluotę gabenanti kolona per maždaug parą sukorė apie 400 kilometrų kelią nuo sienos su Iraku iki Suručo. Šią kelionę lėtino koloną pakeliui sveikinusios entuziastingų Turkijos kurdų minios.

Trečiadienį paryčiais iš Turkijos į Kobanę jau išvyko prieš Damasko režimą kovojančios Laisvosios Sirijos armijos (LSA) sukilėlių būrys, o tas žingsnis didina viltis, kad pavyks atremti miestą šturmuojančius džihadistus.

Vėliau buvo pranešta, kad apie 10 Irako kurdų kovotojų (pešmergų) ketvirtadienį įžengė į Sirijos miestą Kobanę iš Turkijos teritorijos, pranešė padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“.

Šis nevyriausybinė organizacija nurodė, kad kiti Turkijoje likę pešmergai „artimiausiomis valandomis“ įžengs į tą pasienio miestą, dar vadinamą Ain al Arabu.

  Sirija ketvirtadienį apkaltino Turkiją „šiurkščiai pažeidus“ jos suverenumą, pranešė valstybinė televizija po to, kai Ankara leido Irako kurdų kovotojams ir opozicijos sukilėliams nuvykti į Kobanę kovoti su džihadistais. 

„Turkija ir vėl pademonstravo savo sąmokslininkišką vaidmenį... leisdama užsienio pajėgoms ir teroristų grupuotėms įžengti į Siriją“, - sakoma Užsienio ministerijos pranešime. 

„Tai yra šiurkštus Sirijos suverenumo pažeidimas“, - priduriama jame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.