Savižudis Afganistane pražudė 11 policijos pareigūnų

Savižudžio išpuolis sprogus užminuotam automobiliui nusinešė mažiausiai 11 (kiti šaltiniai skelbia apie 7) Afganistano saugumo tarnybos pareigūnų gyvybių. Taip pat incidento metu sužeista daugiau nei 20 civilių gyventojų, buvusių netoli policijos kontrolės punkto Rytų Logaro provincijoje Afganistane. Apie tai praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Kovotojai kasdien šalyje vykdo išpuolius prieš šalies kariuomenę ir policiją.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Kovotojai kasdien šalyje vykdo išpuolius prieš šalies kariuomenę ir policiją.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 1, 2014, 4:21 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 7:25 PM

Talibanas iki šiol neprisiėmė atsakomybės už išpuolį, žiniasklaidai su grupuotės atstovais susisiekti nepavyko, tačiau kovotojai kasdien šalyje vykdo išpuolius prieš šalies kariuomenę ir policiją.

Savižudis sprogdintojas detonavo savo automobilį netoli gyvenamųjų namų kvartalo Logaro miesto Azra rajone, žuvo keturi armijos kareiviai ir septyni vietos policininkai“, – kalbėjo Logaro gubernatoriaus atstovas spaudai Dinas Mohammadas Darwishas.

Talibai ir kitos sukilėlių grupuotės vis vykdo atakas prieš afganų saugumo pajėgas ir jų užsienio sąjungininkes. Pastarąjį kartą Talibanas rugsėjo 16-ąją surengė išpuolį prieš tarptautines pajėgas ISAF. Tada žuvo trys NATO kariai ir 15 buvo sužeista.

Šiuo metu Afganistane dislokuota 40 tūkst. NATO kareivių. Metų gale pasibaigus kovinei misijai, šalyje liks 12,5 tūkst. karių, kurie apmokys ir rems vietos pajėgas. Baiminamasi, kad saugumo padėtis Afganistane po užsienio pajėgų išvedimo taps dar labiau komplikuota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.