Separatistų įsakymas: areštuoti visas moteris kavinėse

Pietryčių Ukrainos prorusiškųjų separatistų brigados „Prizrak“ vadas Aleksejus Mozgovojus paskelbė, kad jaunoms moterims griežtai draudžiama lankytis kavinėse ir užeigose, rašo lenta.ru.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-04 23:22, atnaujinta 2018-01-22 07:19

Tokį pareiškimą A.Mozgovojus padarė per vadinamąjį „liaudies teismą“, surengtą Luhansko srities Alčevsko mieste. Renginio vaizdo įrašas paskelbtas „YouTube“.

„Jeigu rytoj kavinėje ar užeigoje pamatysiu bent vieną ponią, tai jis bus areštuota“, – pareiškė A.Mozgovojus (šie žodžiai nuskamba 16 įrašo minutę). Jis pridūrė, kad moteris turi būti šeimos židinio saugotoja.

Separatistų vadeiva išreiškė nepasitenkinimą tuo, kad „visos užeigos, visi naktiniai klubai pilni moterų“. „Kaip tai suprasti? Visos mūsų moterys – vienos prostitutės? Visas jas prievartauti reikia? Nori išlikti gerbtina ir ištikima savo vyrui – sėdėk namuose, siuvinėk kryželiu. Namuose atsisėdai, pyragėlių iškepei, atšventei kovo 8-ąją“, – įsakmiai paaiškino susirinkusiesiems A.Mozgovojus.

„Patruliams bus duotas ypatingas įsakymas: visas merginas, kurios bus užtiktos užeigose, areštuoti“, – pakartojo A.Mozgovojus. Reaguodamas į šurmulį salėje vadeiva paragino klausytojus „prisiminti savo dvasingumą“.

Per spalio pabaigoje Alčevske vykusį „liaudies teismą“ buvo paskelbtas nuosprendis dviem vyrams, apkaltintiems išžaginimu. Sprendimą, kaip bausti kaltinamuosius, priėmė visi salėje buvę žmonės rankų pakėlimu. Vieną iš kaltinamųjų pasmerkė myriop sušaudant, o antrąjį nusprendė išsiųsti į frontą, kad jis „kaltę išpirktų krauju“.

BBC tarnybos ukrainiečių kalba duomenimis, šaltiniai brigadoje „Prizrak“ patvirtino, kad nuosprendžiai bus garantuotai įvykdyti.

A.Mozgovojaus grupuotė anksčiau laikėsi Sjeverodonecko ir Lysyčansko apylinkėse. Liepos pabaigoje atsitraukė į pietus ir ėmė kontroliuoti Alčevską.

Vaizdo įrašą žiūrėkite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.