Ukraina tikrins pasus prie sukilėlių kontroliuojamų teritorijų

Ukraina ketvirtadienį

Ukraina tikrins asmenų, keliaujančių į prorusiškų separatistų kontroliuojamus šalies rytinius regionus arba iš jų išvykstančių, pasus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ukraina tikrins asmenų, keliaujančių į prorusiškų separatistų kontroliuojamus šalies rytinius regionus arba iš jų išvykstančių, pasus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 6, 2014, 12:43 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 4:14 AM

Ši taisyklė, paskelbta sienos apsaugos tarnybos, turi padėti izoliuoti separatistinį regioną, kurio ribos tapo faktine vidine siena per septynis mėnesius vykstantį konfliktą.

Ukrainos piliečiams bus leidžiama vykti į tą teritoriją ir iš jos išvykti „su sąlyga, kad bus parodomas pasas“, sakoma sienos apsaugos tarnybos pranešime.

Užsieniečiai bus „siunčiami į filtravimo punktus, siekiant nustatyti jų vizito tikslą“.

Jie turės „parodyti pasą arba reikalingą vizą“, pridūrė tarnyba.

Pareigūnai nurodė, kad pasų kontrolės režimas bus taikomas kol vyks vadinamoji antiteroristinė operacija, tačiau nenurodė tikslių tos teritorijos ribų.

 Tuo tarpu Maskva ketvirtadienį smerkė Kijevą dėl taikos susitarimų pažeidimų ir sakė, jog vietoje to, kad siektų mažinti įtampą Rytų Ukrainoje, valdžia suintensyvino karinį puolimą separatistų atžvilgiu. 

„Šiandien akivaizdu, kad šie susitarimai buvo Ukrainos ... šiurkščiai pažeisti, – nurodė Rusijos užsienio reikalų ministerija. – Vietoje deeskalavimo Kijevas suintensyvino karo veiksmus šalies pietryčiuose, naudodamas sunkiąją įrangą, o tai nulėmė tūkstančius aukų ir didelio masto sugriovimus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.