Homso sukilėlius pasiekė pirmoji per pusę metų pagalba

Pirmoji per šešis

Sunkvežimiai atvežė 20 tūkst. maisto paketų, sanitarinės įrangos, priedangų nuo lietaus ir antklodžių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sunkvežimiai atvežė 20 tūkst. maisto paketų, sanitarinės įrangos, priedangų nuo lietaus ir antklodžių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2014, 4:16 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:33 PM

„Antradienį ir trečiadienį 30 pagalbos sunkvežimių pirmą kartą per šešis mėnesius atvažiavo į Vaerą“, – sakė „Syrian Observatory of Human Rights“ direktorius Rami Abdel Rahmanas.

Aktyvistas Abdullah al Homsi iš to sukilėlių rajono per internetą pranešė, kad sunkvežimiai atvežė 20 tūkst. maisto paketų, sanitarinės įrangos, priedangų nuo lietaus ir antklodžių.

Kitas aktyvistas vaizdo žinute pranešė, kad sunkvežimiai atvažiavo naktį ir taip pat atvežė „valymo priemonių, reikmenų mokyklai ir dovanų iš Jungtinių Tautų“.

Gegužės mėnesį prezidentui Basharui al Assadui lojalios pajėgos atkovojo iš sukilėlių istorinį Homso senamiestį ir užbaigė skaudžią dvejus metus trukusią jų bastiono apsiaustį.

Pagal susitarimą, kurį prižiūrėjo JT, sukilėlių kovotojų grupė pasitraukė iš miesto. Tačiau maždaug 150 tūkst. žmonių, tarp jų – dešimtys tūkstančių tų, kurie pabėgo nuo kovų Homse, tebėra įstrigę Vaero rajone, kurį Sirijos armija toliau bombarduoja.

Daugybė bandymų pasiekti paliaubas žlugo, abiems šalims kaltinant viena kitą trukdymu deryboms.

Per vienus pastaruosius metus prasčiau ginkluoti ir prasčiau finansuojami sukilėliai prarado virtinę bastionų visoje Sirijoje, pirmiausia – Homso ir Damasko provincijose.

Homsas kažkada buvo laikomas revoliucijos prieš B.al Assado režimą „sostine“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo