Islamistai tvirtina nukirtę galvą dar vienam amerikiečiui

JAV prezidentas atmeta aljanso su Sirijos lyderiu galimybę

Islamistai toliau žeria grasinimus Vakarų pasauliui.<br>Twitter nuotr.
Islamistai toliau žeria grasinimus Vakarų pasauliui.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 16, 2014, 12:10 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:46 AM

IS paskelbė vaizdo įrašą ir jame taip pat matyti, kaip nukertamos galvos mažiausiai 18-ai vyrų, kurie vadinami Sirijos kariškiais. Tai dar viena iš virtinės masinių egzekucijų ir kitų žiaurių nusikaltimų, kuriuos įvykdė IS. 

„Tai – Peteris Edwardas Kassigas, jūsų šalies JAV pilietis“, – sako juodai vilkintis kovotojas su balaklava – tokia pačia apranga, kuria vilkėjo vyras, ankstesniuose įrašuose nukirtęs galvas dviem amerikiečių žurnalistams ir dviems britų pagalbos darbuotojams. 

Tas vyras naujame įraše stovi prie nukirstos galvos, kuri panaši į P.Kassigo – buvusio JAV kario, kuris rizikavo gyvybe teikdamas gydymą ir pagalbą nuo Sirijos pilietinio karo kenčiantiems žmonėms. 

„Čia mes laidojame pirmąjį amerikiečių kryžininką Dabike, nekantriai laukdami atvykstančios likusios jūsų armijų dalies“, – sako tas kovotojas. 

Dabiqe dabartinėje Šiaurės Sirijoje 16-ajame amžiuje vyko didelis mūšis, kurio metu osmanai įveikė mameliukus ir pradėjo didelę ekspansionistinę fazę imperijoje, kurią IS laiko paskutiniu kalifatu. 

Anksčiau tame vaizdo įraše džihadistai varo mažiausiai 18 kalinių, kaip nurodoma, sirų karininkų ir pilotų, pro medinę dėžę su ilgais kariniais peiliais, kiekvienas paima po peilį, tada priverčia juos atsiklaupti vienoje linijoje ir nukerta jiems galvas. 

JAV prezidentas atmeta aljanso su Sirijos lyderiu galimybę

JAV prezidentas Barackas Obama sekmadienį atmetė galimybę sudaryti kokį nors nauda pagrįstą aljansą su Basharu al Assadu prieš „Islamo valstybės“ (IS) ekstremistus, nurodydamas, kad Sirijos prezidentas „prarado teisėtumą“ savo žmonių akyse. 

„Mūsų susivienijimas su juo bendram reikalui prieš ISIL („Islamo valstybę“) ... susilpnintų mūsų koaliciją“, – po Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo Brisbane žurnalistams sakė B.Obama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.