Maskvai - dar kartą raginimai atitraukti karius

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pasmerkė, jo teigimu, didelį Rusijos pajėgų sutelkimą Ukrainoje ir šalių pasienyje bei paragino Maskvą atitraukti savo karius, praneša „Reuters“.

Rusija neigia tiekianti ginklus ar karius prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje.<br>AP nuotr.
Rusija neigia tiekianti ginklus ar karius prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP, ELTA ir lrytas.lt inf

2014-11-19 11:07, atnaujinta 2018-01-21 03:08

J.Stoltenbergas sakė, jog NATO užfiksavo karių, karinės technikos, tankų, artilerijos ir pažangių oro gynybos sistemų judėjimą, pažeidžiant rugsėjo mėnesį sudarytą susitarimą dėl paliaubų.

Rusija neigia tiekianti ginklus ar karius prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje.

Į Europos Sąjungos šalių gynybos ministrų susitikimą antradienį atvykęs J.Stoltenbergas sakė žurnalistams, jog turi informacijos apie rusų karių sutelkimą Ukrainos teritorijoje.

„Mes taip pat užfiksavome karinių pajėgų sutelkimą Rusijos teritorijoje prie sienos su Ukraina (...). Raginame Rusiją atitraukti savo karius“, – pabrėžė J.Stoltenbergas.

Rusija panašius kaltinimus paneigė praėjusią savaitę, kada NATO karinių pajėgų vadovas Europoje, JAV oro pajėgų generolas Philipas Breedlove'as pareiškė, jog Aljansas pastebėjo iš Rusijos Rytų Ukrainos link judančią karinę techniką.Rusija nekalta dėl santykių su ES pablogėjimo, sako Lavrovas.

Ukrainos premjeras trečiadienį atmetė Kijevo vyriausybės ir prorusiškų separatistų tiesioginių derybų galimybę, siekiant užbaigti jau ilgiau nei pusmetį vykstantį konfliktą šalies rytuose.

„Mes nerengsime tiesioginių derybų su rusų teroristais“, - premjeras Arsenijus Jaceniukas sakė per vyriausybės posėdį.

Jis taip pat paragino Rusiją laikytis taikos susitarimo, sudaryto rugsėjį Baltarusijos sostinėje Minske, ir baigti „žaidimus“, kuriais siekiama užtikrinti separatistams teisinį statusą.

Bendradarbiavimas tarp Maskvos ir Europos Sąjungos (ES) neturi realios alternatyvos, trečiadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir pridūrė, kad jo šalis neturėtų būti kaltinama dėl įtampos santykiuose su Briuseliu, smarkiai padidėjusios dėl krizės Ukrainoje.

„Dabartinė neigiama tendencija tarptautiniuose reikaluose – ne mūsų pasirinkimas, – S.Lavrovas sakė Rusijos parlamentui. – Nėra realios alternatyvos abipusiai naudingam lygiateisiam bendradarbiavimui tarp Rusijos ir Europos Sąjungos – mus daug kas sieja geografinėje, ekonominėje ir žmogiškojoje plotmėje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.