Separatistų vadas kviečia Prezidentą P. Porošenką į dvikovą

Po tūkstančių žmonių mirčių ir mėginimų nutraukti kovas Ukrainoje, šalies vadovas Petro Porošenka ir separatistų lyderis Igoris Plotnitskis mėgino aptarti susiklosčiusią situaciją. Tačiau, kol prezidentas kalbėjo apie derybas, separistinės Luhansko respublikos vadas siūlė surengti dvikovą. Jis ragino Ukrainos prezidentą su juo susikauti ir taip užbaigti konfliktą, informuoja CNN.

Separistinės Luhansko respublikos vadas I.Plotnitskis siūlė surengti dvikovą su prezidentu P.Porošenka.<br>RIA Novosti nuotr.
Separistinės Luhansko respublikos vadas I.Plotnitskis siūlė surengti dvikovą su prezidentu P.Porošenka.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2014, 10:05 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:16 AM

Net jei I.Plotnitskio pasiūlymas nebuvo rimtas, jis gerai atspindi realybę: karas, kuris pakenkė visai Ukrainai ir pakurstė įtampą tarp Rusijos ir Vakarų, vis dar tęsiasi, nors prieš du mėnesius buvo pasirašyta paliaubų sutartis.

„Sekime senųjų slavų lyderių ir šlovingų kazokų vadų pavyzdžiu ir susigrumkime kovoje, - ragino I.Plotnitskis. - Tas, kuris laimės, diktuos sąlygas priešingai pusei“.

Ukrainos vyriausybė apie tokią separatistų vado provokaciją nepateikė jokio viešo komentaro.

Kovos Rytuose tęsiasi

Tačiau Kijevas praneša, kad Rytų Ukrainoje kovos tęsiasi, savaitės pradžioje žuvo du šalies pajėgų kariai. Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas teigė, kad Kijevas su tiesiogiai su separatistais daugiau nebesiderės po to, kai buvo sulaužyta paliaubų sutartis.

„Išpildykite Minsko susitarimą, jei norite taikos, - kalbėjo A.Jaceniukas. - Tam, kad užtikrintume taiką, mums reikia derėtis visame pasaulyje pripažįstamu ir, svarbiausiai, Ukrainai tinkamiausiu būdu“.

Prorusiški separatistai su Ukrainos pajėgomis kaunasi rytiniuose regionuose nuo pavasario. Jungtinių Tautų duomenimis vien nuo balandžio vidurio iki rugsėjo vidurio konfliktas buvo nusinešęs 3500 aukų, o sužeistųjų buvo viš 8 tūkst.

Abi pusės pasirašė paliaubų sutartį rugsėjį, tačiau paskutiniu metu Rytuose užvirė tokios pat aršios kovos, kaip buvo dar iki derybų.

Ukraina ir Vakarai kaltina Rusiją separatistų rėmimu siunčiant Rusijos karius, ginklus ir amuniciją. Dar praėjusią savaitę NATO ginkluotųjų pajėgų Europoje vadas generolas Philipas Breedlove'as įspėjo, kad Ukrainos link buvo matomi riedantys tankai, artilerija, priešraketinės gynybos sistemos ir kariai.

P. Breedlove'as taip pat teigė, kad Rusija kiek anksčiau Kryme dislokavo pajėgos, „galinčias būti branduolinėmis“ .

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.