Rusija mato konflikto su NATO Baltijos šalyse grėsmę

Rusijos ambasadorius NATO Aleksandras Gruško, kalbėdamas apie neva nepagrįstus Vakarų kaltinimus, esą Ukrainoje veikia profesionalūs rusų kariai, užsiminė ir apie Baltijos valstybes. Esą Maskvai nepatinka tai, kad NATO šiame regione veikia vis aktyviau, skelbia „Interfax“.

Rusiją siutina didesnis NATO aktyvumas Baltijos šalyse.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Rusiją siutina didesnis NATO aktyvumas Baltijos šalyse.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2014, 2:36 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:07 PM

„Kalbant apie karinį aktyvumą, Baltijos šalių regionas anksčiau buvo labai ramus. Bet dabar Aljanso aktyvumas sulauks Rusijos atsakymo, o visa tai nesustiprins regioninio aktyvumo“, – pareiškė A.Gruško.

Rusijos ambasadoriui užkliuvo ir NATO neva vykdoma „propagandos kampanija“ dėl Aljanso naikintuvų virš Baltijos jūros vis perimamų Rusijos karinių orlaivių.

Esą nors Vakarai skelbia, jog orlaivių perėmimų skaičius ženkliai išaugo, taip yra tik dėl to, kad Baltijos šalyse dislokuota daugiau NATO lėktuvų.

„Nutylima, kad dar neseniai Baltijos oro erdvėje patruliavo keturi lėktuvai, o šiandien NATO orlaivių skaičius regione padidintas iki 20, kai kada jis pasiekė ir 24. Todėl perėmimų padaugėjimas yra pirmiausia susijęs su lėktuvų, kuriuos NATO valstybės šiame regione dislokavo rotaciniu pagrindu, skaičiumi“, – pasitelkęs keistą logiką Rusijos televizijai „Rossija 24“ aiškino A.Gruško. Be to, lapkričio 19-ąją Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas pareiškė matantis valstybinio perversmo Latvijoje – čia gyvena daug rusakalbių – tikimybę.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.