Numušto lėktuvo aukos motina padavė Ukrainą į teismą

Numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo MH-17 aukos motina padavė į teismą Ukrainos valstybę. Moteris iš Vokietijos kreipėsi į Europos sąjungos Žmogaus Teisių Teismą kaltindama Kijevą dėl to, kad šis neuždarė savo oro erdvės, rašo „the Guardian“.

Bylą iškėlusi moteris tvirtina, kad Ukraina turėjo uždaryti savo oro erdvę civiliniams orlaiviams, kai šalies Rytuose užvirė kovos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Bylą iškėlusi moteris tvirtina, kad Ukraina turėjo uždaryti savo oro erdvę civiliniams orlaiviams, kai šalies Rytuose užvirė kovos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2014, 10:26 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 6:16 AM

Moteris, kuri praėjusią savaitę Strasbūro teismui padavė savo skundą, tikisi iš Ukrainos gauti 800 tūkst. eurų (2,7 mln. litų) žalos atlyginimą už netyčinį nužudymą.

„Boeing 777“ modelio lėktuvas susprogo Rytų Ukrainoje liepos 17 d. Katastrofos metu žuvo visi 298 tuo metu skridę keleiviai. 193 jų buvo iš Nyderlandų, 4 – iš Vokietijos.

Kijevas ir Vakarai dėl lėktuvo numušimo kaltina separatistus. Manoma, kad jie lėktuvą numušė raketa, kurią jiems parūpino Rusija. Pastaroji tokius kaltinimus atkakliai neigia.

Bylą iškėlusi moteris tvirtina, kad Ukraina turėjo uždaryti savo oro erdvę civiliniams orlaiviams, kai šalies Rytuose užvirė kovos.

Aukos motina tvirtina, kad Ukraina nusprendė taip nepasielgti dėl to, kad nenorėjo prarasti už skrydžius gaunamų pinigų.

Tuo metu Ukrainos erdvę kasdien kirsdavo maždaug 700 lėktuvų, kurie šaliai per mėnesį uždirbdavo milijonus eurų.

Moters interesus gina vokietis advokatas ir aviacijos teisės profesorius Elmaras Giemulla.

„Atverdama savo oro erdvę užsienio šalių orlaivių tranzitui, valstybė turi užtikrinti skrydžių saugumą. Jei laikinai tai nėra įmanoma, oro erdvę reikia uždaryti“, - kalbėjo advokatas.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.