Ukraina ir separatistai sutinka Luhanske nutraukti ugnį

Ukraina ir prorusiški

Ukraina bando susitarti dėl paliaubų.<br>AP nuotr.
Ukraina bando susitarti dėl paliaubų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2014, 11:11 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:05 AM

„Visi iš principo sutarė dėl visiško ugnies nutraukimo palei visą kontakto liniją tarp Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir (pozicijų), kontroliuojamų (separatistinės „Luhansko liaudies respublikos“), įsigaliosiančio nuo gruodžio 5 dienos“, – sakoma pirmadienio vakarą paskelbtame ESBO pranešime.

„Jie taip pat susitarė, kad sunkiosios ginkluotės atitraukimas prasidės gruodžio 6-ąją“, – nurodoma pranešime.

Konflikto šalys rugsėjo 5-ąją Baltarusijos sostinėje Minske pasirašė paliaubų sutartį, tarpininkaujant Rusijai. Tas žingsnis padėjo sustabdyti kruviniausias kautynes, bet paliaubos buvo dažnai pažeidinėjamos, o abiejose pusėse žuvo šimtai žmonių.

Pastaruoju metu įnirtingiausi mūšiai vyko aplink nuniokotą oro uostą prie pagrindinės sukilėlių tvirtovės Donecko – separatistų paskelbtos „Donecko liaudies respublikos“ sostinės.

Kautynės dėl oro uosto buvo suintensyvėjusios pastarosiomis dienomis, bet vienas separatistų šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad antradienio popietę prasidės naujas derybų etapas dėl ugnies nutraukimo didesnėje Donecko srities dalyje.

Ukrainos kariškiai pirmadienį paskelbė, kad buvo susitarta dėl laikinų paliaubų teritorijoje aplink Donecko oro uostą, nors vienas AFP žurnalistas antradienio rytą ten girdėjo smarkų artilerijos šaudymą.

Sukilėlių šaltinis sakė, kad derybose dalyvaus aukšto rango Ukrainos kariškiai ir Rusijos sausumo pajėgų vado pavaduotojas generolas Aleksandras Lencovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.