Musulmonas iš Latvijos išvyko kovoti į Siriją

Saugumo tarnybos pranešė, kad vienas musulmonas iš Latvijos išvyko į Siriją ir kaunasi prieš Basharo al-Assado režimą, rašo baltictimes.com.

Latvijos saugumo tarnybos neseniai pranešė, jog vienas gyventojas yra įsitraukęs į ginkluotą konfliktą Sirijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Latvijos saugumo tarnybos neseniai pranešė, jog vienas gyventojas yra įsitraukęs į ginkluotą konfliktą Sirijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2014, 11:01 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:28 PM

Latvijos saugumo tarnybos neseniai pranešė, jog vienas gyventojas yra įsitraukęs į ginkluotą konfliktą Sirijoje.

Tam, kad būtų panaikinta galima grėsmė šalies saugumui, kurią kelia politiniuose ir religiniuose konfliktuose kitose pasaulio dalyse dalyvaujantys latviai, šalies saugumo tarnybos ėmėsi specialių priemonių ir nuolatos bendradarbiauja su užsienio pareigūnais.

Latvijos pareigūnai neatskleidžia, kokios tautybės yra į Siriją išvykęs jų šalies gyventojas ir ar jis prisijungė prie „Islamo valstybės“ kovotojų. Nėra žinoma ir kada jis išvyko.

Kiek anksčiau, lapkričio mėnesį, saugumo tarnybos kalbėjo, kad šalyje nebuvo rasta žmonių, turinčių ryšių su „Islamo valstybe“, tačiau buvo žinomi keli, kurie palaikė šių kovotojų ideologiją.

Įsitraukimas į ginkluotus konfliktus kelia grėsmę ne tik Latvijos, bet ir Europos saugumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.