Ukrainoje - pirmoji para, per kurią nežuvo nė vienas žmogus

Ukrainos prezidentas Petro

P.Porošenka vieši Australijoje.<br>AP nuotr.
P.Porošenka vieši Australijoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2014, 7:43 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:08 AM

Ukrainos vadovas, baigiantis trijų dienų vizitui Australijoje, pranešė, kad antradienį prasidėjusios Tylos dienos laikomasi.

„Šiandien yra pirmosios 24 valandos per septynis mėnesius, kai Ukrainoje įsivyravusios tikrosios paliaubos, - „Lowy“ tarptautinės politikos institute Sidnėjuje, aidint plojimams, kalbėjo P. Porošenka. - Jūs neįsivaizduojate, kaip man tai svarbu. Tai pirmoji naktis, per kurią nežuvo ir nesusižeidė nė vienas Ukrainos karys. Pirmoji naktis, kai nežuvo ir nesusižeidė nė vienas civilis“, - pridūrė prezidentas.

„Bet tai tik 24 valandos - viskas yra labai trapu“, - teigė Ukrainos vadovas. - Tačiau meldžiuosi, kad šis procesas tęstųsi. Be abejonės, jei būsime išvien - mes laimėsime. Laimėsime ne kariniu atžvilgiu, o pradėsime politinį dialogą, grąžinsime taiką, stabilumą mano tautai, žemynui ir visam pasauliui“, - pažymėjo P. Porošenka.

Karas Ukrainoje pareikalavo daugiau nei 4 300 žmonių gyvybių, privertė šimtus tūkstančių gyventojų palikti savo gyvenamąsias vietas.

P. Porošenka apkaltino Rusiją baudžiant jo šalį už „laisvės pasirinkimą“.

„Tai ne tik karas dėl mūsų nepriklausomybės, - kalbėjo vadovas. - Tai - karas už demokratiją, pasaulinę demokratiją. Tai - karas už saugumą, pasaulinį saugumą“, - pridūrė Ukrainos prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.