Pentagonas didina karines pajėgas prie Rusijos sienų

Pentagonas patvirtino didinantis JAV karines pajėgas prie Rusijos sienų, praneša agentūra „RIA Novosti“ su nuoroda į JAV gynybos žinybos atstovą.

Pentagono atstovas patvirtino, kad JAV ėmėsi skubių veiksmų, kad pademonstruotų solidarumą su NATO sąjungininkais.<br>„Reuters"/„Scanpix" nuotr.
Pentagono atstovas patvirtino, kad JAV ėmėsi skubių veiksmų, kad pademonstruotų solidarumą su NATO sąjungininkais.<br>„Reuters"/„Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-17 11:30, atnaujinta 2018-01-19 00:16

Anksčiau vyriausiasis Rusijos karinių oro pajėgų (KOP) vadas generolas pulkininkas Viktoras Bondarevas pareiškė, kad informacija žiniasklaidoje apie padidėjusį Rusijos armijos aktyvumą buvo publikuojama, siekiant nukreipti dėmesį nuo NATO pajėgų didinimo šalia Rusijos sienos. Jo duomenimis, JAV ir NATO KOP aktyvumas virš Baltijos šalių teritorijos per praėjusius metus padidėjo „daugiau kaip du kartus“, o skrydžių maršrutai driekiasi prie pat Rusijos Federacijos sienų.

Pentagono atstovas Rusijos agentūrai į tai atsakė: „Dabartinės pastangos, kurias JAV vadavietė Europoje deda vykdydama operaciją „Atlantic Resolve”(„Atlantinis ryžtas“), yra mūsų ištikimybės NATO kolektyviniam saugumui, ilgalaikei taikai ir stabilumui regione demonstravimas, konkrečiai Rusijos intervencijos Ukrainoje akivaizdoje.“

Jo duomenimis, „JAV ėmėsi skubių veiksmų, kad pademonstruotų mūsų solidarumą su NATO sąjungininkais, drauge padidindamos karines oro, sausumos ir jūrų pajėgas regione ir plėsdamos anksčiau suplanuotus mokymus“.

Pentagono atstovas taip pat pabrėžė, kad JAV veikia skaidriai: „Mūsų pastangos ir uždaviniai skaidrūs, mes ir toliau raginame Rusiją nutraukti destabilizuojamus veiksmus Ukrainos rytuose, nutraukti Krymo okupaciją ir aneksiją ir gerbti Minsko susitarimus.“

Iš pradžių savo būgštavimus dėl Rusijos aviacijos aktyvumo padidėjimo 2014 metų gruodžio 6 dieną išsakė Estijos gynybos pajėgų štabas, kada virš Baltijos jūros buvo pastebėta didelė Rusijos karinių lėktuvų grupė. Po keleto dienų Estijos gynybos pajėgos konstatavo, kad Rusijos žvalgybinis lėktuvas Il-20 pažeidė šalies oro erdvę, o beveik tuo pačiu metu pasirodė informacija apie NATO pajėgų perimtus šešis Rusijos bombonešius.

NATO atstovai savo ruožtu perspėjo pasaulio visuomenę, jog Rusijos bombonešių ir naikintuvų skrydžiai kelia grėsmę Europos civiliniams lėktuvams.

Rusijos gynybos ministerija visą laiką teigia, kad skrydžiai vykdomi laikantis visų tarptautinių taisyklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.