Kijeve vyras į Aukščiausiosios Rados deputatus metė granatą

Auga nepasitenkinimas

Kijevas.<br>AP nuotr.
Kijevas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-12-25 10:13, atnaujinta 2018-01-18 07:47

„Jaunuolis į Ukrainos deputatų pusę sviedė sprogmenį. Šiuo metu kriminalistikos ekspertai nustatinėja, ar tas sprogmuo buvo granata RDG-5, ar šviesos ir triukšmo granata“, - rašoma oficialiame pranešime.

Po incidento asmuo nubėgo Krepostnoj skersgatvio link, čia į besivejančius policijos pareigūnus sviedė dar vieną sprogmenį. Vienas iš teisėsaugos pareigūnų buvo sužeistas, šiuo metu jis gydomas ligoninėje.

Pareigūnai iki šiol nenustatė užpuoliko tapatybės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Auga nepasitenkinimas

Per pastaruosius 10 metų Ukrainos gyventojų nepasitenkinimo gyvenimo šalyje sąlygomis lygis pakilo iki rekordinių aukštumų. Tokią informaciją ketvirtadienį pateikia leidinys „Vesti“, remdamasis tarptautinės tyrimų įmonės „Gallup“ pateikiamais duomenimis.

Atliktas tyrimas parodė, kad Ukrainos gyventojai savo gyvenimo kokybę iš 10 galimų balų vertina pasirinkdami vos 4,3 balo. Šis rodiklis 0,5 balo mažesnis nei registruotas 2013-aisiais.

Respondentai mano, kad per metus situacija Ukrainos ekonomikoje smuko 20-čia proc. Daugiausiai tokios nuomonės laikomasi šalies pietryčių regionuose.

„Gallup“ ekspertai mano, kad daugiausiai įtakos gyvenimo kokybei turėjo keli veiksniai: situacija Ukrainos pietryčiuose, valiutos kursas ir nedarbo lygis. Be to, rodikliui įtakos turėjo ir socialinė aplinka. „Jeigu žmogus visur girdi, kad viskas blogai, jis irgi pradeda taip manyti, net jeigu šiuo metu viskas ir gerai, - aiškina Kijevo tarptautinio sociologijos instituto generalinis direktorius Vladimiras Panioto. - Paimkime kad ir politikus. Jie kalba: viskas blogai, o vėliau bus dar blogiau. Tai pasitikėjimo nekelia“.

Gyventojų atsakymams apie šalyje susidariusią situaciją nemažai įtakos turėjo ir regiono politinės simpatijos, nurodo „Gallup“ tyrėjai. Vietovėse, kur gyventojų dauguma palaiko valdžią, aukščiau vertinamas ir gyvenimo lygis. Savo ruožtu regionuose, kur Ukrainos pareigūnais gyventojai nėra patenkinti, susidariusi situacija vertinama visiškai priešingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.