Rusija: „Mistral“ laivų pardavimas NATO šalims neįmanomas

Prancūzija negali parduoti desantinių laivų „Mistral“ NATO narėms, nes jie buvo pritaikyti rusiškai ginkluotei, penktadienį pareiškė Rusijos atstovas NATO.

Pirmasis laivas „Vladivostok“ buvo baigtas 2013 m. spalį. Antrasis, „Sevastopol“, pagal sutartį, turi būti pastatytas 2015 m.<br>AP nuotr.
Pirmasis laivas „Vladivostok“ buvo baigtas 2013 m. spalį. Antrasis, „Sevastopol“, pagal sutartį, turi būti pastatytas 2015 m.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

TASS-ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-12-26 16:13, atnaujinta 2018-01-18 05:33

„Manau, kad tai neįmanoma, nes visų pirma sutartis buvo pasirašyta tarp Rusijos ir Prancūzijos. Dar daugiau, šie laivai buvo pritaikyti tam, kad būtų apginkluoti rusiškais ginklais,“ – sakė Aleksandras Gruško, praneša TASS.

2011 m. Prancūzija pasirašė sutartį dėl „Mistral“ klasės desantinių laivų statybos Rusijai. Sutarties vertė viršija 1 milijardą eurų.

Pirmasis laivas „Vladivostok“ buvo baigtas 2013 m. spalį. Antrasis, „Sevastopol“, pagal sutartį, turi būti pastatytas 2015 m.

Rugsėjį Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as spaudžiamas NATO paskelbė, kad laivų pristatymas Rusijai atidedamas dėl krizės Rytų Ukrainoje.

Gruodžio viduryje apie 400 Rusijos jūreivių, kurie Prancūzijoje treniravosi valdyti karo laivą „Vladivostok“, grįžo į Rusiją. Rusijos valdžia grasina imtis teisinių veiksmų ir baudų, jei Prancūzija neįvykdys sutarties dėl „Mistral“ laivų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.