Luhanske nukautas prorusiškų kovotojų bataliono vadas „Betmenas“

Greitojo reagavimo grupės vadas Aleksandras Bednovas.<br>Twitter nuotr.
Greitojo reagavimo grupės vadas Aleksandras Bednovas.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 3, 2015, 12:11 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 3:52 AM

Vadinamosios Luhansko liaudies respublikos (LLR) liaudies milicijos darbuotojai sulaikė keletą greitojo reagavimo grupės (GRG) „Betmenas“ kovotojų, kurie, anot LLR prokuratūros, laikė paėmę įkaitais ir kankino vietinius gyventojus. Bataliono vadas per susišaudymą buvo nukautas, rašo „Newsru“.

„2015 metų sausio 1 dieną, vykdant sulaikymo operaciją, GRG „Betmenas" vadas – Aleksandras Bednovas – atsisakė vykdyti teisėtus specialiųjų pajėgų kariškių reikalavimus nusiginkluoti ir įnirtingai pasipriešino ginklu. Per susišaudymą jis buvo nukautas“, - praneša agentūra „RIA Novosti“, remdamasi LLR Generalinės prokuratūros spaudos tarnyba.

Pranešama, kad 2014 metų birželį bataliono kariai kankino 13 vietinių gyventojų, vienas iš jų mirė. Atlikus kratas karių gyvenamosiose vietose paimta per 100 šaunamųjų ginklų, šaudmenų, pinigų ir iš vietinių gyventojų prisiplėšto turto.

Svetainėje „Rusvesna“,vadinančioje GRG vadą, kuris taip pat pramintas „Betmenu“, Luhansko gynybos didvyriu, pateikiama labai prieštaringa informacija apie jo žūtį. Teigiama, kad nukauti šeši jo apsaugininkai, o pats „Betmenas“, jo žmona ir dar keli liaudies kariuomenės pašauktiniai areštuoti. A.Bednovo sesuo Ala socialiniuose tinkluose tikino, kad jos brolis gyvas.Tačiau vėliau „iCorpus“ ir „News-Front“ patvirtino, kad A.Bednovas žuvo, o internete pasirodė sušaudytų mašinų ir nukautų karių nuotraukos. Likę gyvi bataliono kariai prisiekė atkeršyti už savo vadą.

Socialiniame tinkle „Vkontakte“ oficialioje „Betmeno“ grupėje pasirodė pranešimas: „GRG „Betmenas“ – vienas iš stipriausių ir kovingiausių LLR dalinių, ten tarnauja daug savanorių iš Rusijos, tarp jų - žmonės iš Peterburgo. GRG likvidacija, kuri vyksta mūsų akyse – tai didelis smūgis, ir mes įtariame, kam pakursčius tai buvo padaryta“.

Oficialiame pranešime spaudai sakoma: „2014 metų gruodžio 30 dieną LLR Generalinė prokuratūra „Betmenui“ ir jo draugams iškėlė baudžiamąją bylą. Jie yra kaltinami „neteisėtais veiksmais“, dėl kurių „mirė vienas suimtųjų“. Tą pačią dieną Generalinė prokuratūra pavedė sulaikyti bataliono karius ir pristatyti apklausai.

Kaip praneša pasiskelbusios vadinamosios Luhansko liaudies respublikos informacijos agentūra „Luhansko informacijos centras“, visai eilei „Betmeno“ bataliono karių iškeltos bylos dėl žmonių kankinimo. Nurodomi ir šių karių šaukiniai: „Maniakas“, „Omega“, Dakas“, „Čečėnas“, „Betmenas“, „Luišas“, „Fobusas“, „Janekas“, „Chocholas“, „Šeštadienis“, „Zema“ ir „Tabletė“.

Karys „Maniakas“ prisipažino kankinęs žmones. Jis pareiškė, kad žmonės buvo kankinami „Betmeno“ gaujos vado įsakymu, rašo „Newsru.“

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.