Paryžiuje siautėję teroristai ginklus įsigijo Belgijoje?

Dalis ginklų, kuriuos praėjusią

Prancūzijos pareigūnai narsto teroro akto tinklą.<br>AP asociatyvi nuotr.
Prancūzijos pareigūnai narsto teroro akto tinklą.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2015, 10:12 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 1:51 AM

Briuselyje esą pirktas ir ginklas, kuriuo Amedy Coulibaly šaudė per įkaitų paėmimo dramą košerinėje parduotuvėje Paryžiuje, praneša agentūra AFP.

Belgijos prokuratūros atstovas šios informacijos kol kas komentuoti nenorėjo. Flamandų laikraštis „De Standaard“ teigia, kad ginklų įsigijimas Belgijoje kol kas yra „ne daugiau kaip hipotezė“. Tačiau ją, pasak prancūzų žinių portalo „Mediapart“, sustiprina duomenys, kad A. Kulibali ir vienas brolių jau 2010 metais mėgino įsigyti ginklų Belgijoje. Jie turėjo būti panaudoti per planuotą Prancūzijoje įkalinto islamisto Smaino Ait Ali Belkacemo išlaisvinimo operaciją.

Belgijos naujienų agentūra „Belga“ tuo tarpu pranešė, kad antradienį į policiją kreipėsi Šarlerua gyventojas, žinomas dėl įvairių nelegalių pardavimų. Jis esą nurodė, kad A. Kulibali „praėjusiais mėnesiais“ susisiekė su juo ir norėjo pirkti automobilį.

Šio vyro bute per kratą rasti dokumentai, iš kurių matyti, kad buvo deramasi ne tik dėl automobilio pirkimo, bet ir dėl planų įsigyti ginklų ir amunicijos, rašo toliau agentūra. Esą buvo minimas „Tokarew“ tipo pistoletas, kurį A. Kulibali naudojo per ataką parduotuvėje. Informantas sulaikytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.