Penki už „Islamo valstybę“ kovoję Kanados piliečiai žuvo

Penki Kanados piliečiai žuvo

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 15, 2015, 9:48 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 1:24 AM

Dienraštis „The National Post“ nurodė, kad Otavoje gimęs Johnas Maguire'as, prisidėjęs prie IS džihadistų Sirijoje 2013 metų sausį, žuvo trečiadienį Kobanės mieste prie sienos su Turkija, kur tebevyksta įnirtingi susirėmimai.

Praeitais metais paskelbtame viename vaizdo pranešime tas buvęs Otavos universiteto studentas perspėjo Kanadą, kad jai gresia kerštas už dalyvavimą JAV vadovaujamoje aviacijos smūgių kampanijoje prieš IS.

J.Maguire'as, pasivadinęs Abu Anwaru al Canadi (Kanadiečiu), ragino musulmonus surengti panašių atakų kaip vienas vairuotojas, kuris neseniai suvažinėjo vieną karį netoli Monrealio, arba užpuolikas, Otavoje nušovęs neginkluotą garbės sargybos karį ir įsiveržęs į parlamento pastatą.

Tuo tarpu nacionalinis transliuotojas CBC nurodė, kad dar keturi Kanados piliečiai, priklausę vienai iš Somalio kilusiai šeimai, pastaraisiais mėnesiais žuvo kaudamiesi kartu du IS džihadistais Sirijoje.

Manoma, kad trys tos šeimos pusbroliai išvyko iš Kanados 2013 metų spalį, nurodė CBC.

Ahmedas Hirsi sakė, kad jo 20-metis sūnus Mahadas buvo nukautas praeitą rudenį kartu su pusbroliais Hamsa Kariye ir Hersi Kariye.

CBC paskelbė, kad taip pat žuvo kitas jų pusbrolis iš Minesotos - Hanadas Abdullahi Mohallimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.