Ukrainos rytuose per parą žuvo aštuoni žmonės

Ukrainos rytuose

Įnirtingiausi mūšiai šiuo metu vyksta prie strategiškai svarbaus transporto mazgo Debalcevės.<br>AP nuotr.
Įnirtingiausi mūšiai šiuo metu vyksta prie strategiškai svarbaus transporto mazgo Debalcevės.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 1, 2015, 1:06 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 11:11 AM

Trys civiliai žuvo ir vienas buvo sunkiai sužeistas, kai į jų namus vyriausybės pajėgų kontroliuojamose gyvenvietėse palei fronto liniją Luhansko srityje pataikė artilerijos sviediniai, sakė Kijevo vyriausybei pavaldus Luhansko srities gubernatorius Henadijus Moskalis.

Du ukrainiečių kariai žuvo per separatistų raketų smūgius Sčastjės mieste, dėl kurio įnirtingai kaunasi vyriausybės pajėgos ir separatistai. Sčastjė yra už maždaug 20 km į šiaurę nuo antrojo pagal dydį separatistų kontroliuojamo miesto Luhansko.

Tuo tarpu separatistų naujienų agentūra pranešė, kad per pastarąją parą sukilėlių paskelbtos vadinamosios Donecko liaudies respublikos teritorijoje žuvo trys civiliai žmonės ir dar 19 buvo sužeisti.

Separatistų pagrindinės tvirtovės Donecko merija savo ruožtu pranešė, kad praėjusią naktį per artilerijos apšaudymą mieste žuvo vienas civilis. Kol kas neaišku, ar jis įtrauktas į sukilėlių paskelbtą bendrą pastarosios paros aukų skaičių.

Naujienų agentūros AFP korespondentas separatistų užimtame Makijivkos mieste, kuris yra šalia Donecko, pranešė matęs, kaip į tris pastatus pataikė minosvaidžio sviediniai.

Netoliese buvusi moteris žurnalistui papasakojo, kad jos močiutė žuvo, o senelis buvo sužeistas, kai į jų namą pataikė sviedinys.

Apie naujas aukas pranešta kitą dieną po to, kai Minske žlugo taikos derybos, kuriose Ukrainos vyriausybė tikėjosi susitarti su prorusiškais separatistais dėl paliaubų nuo 2014 metų balandžio vykstančiame konflikte, kuris jau nusinešė daugiau nei 5 100 žmonių gyvybių.

Susitikime dalyvavę Ukrainos atstovai kaltino separatistus, kad jie žlugdo derybas, atsisakydami tartis dėl nedelsiamo ugnies nutraukimo. Tuo tarpu separatistai tvirtina, kad visų pirma ugnį turi nutraukti Kijevas ir tik tuomet jie sutiks su paliaubomis.

Įnirtingiausi mūšiai šiuo metu vyksta prie strategiškai svarbaus transporto mazgo Debalcevės, esančios už maždaug 50 km nuo Donecko.

Ukrainos gynybos ministras Stepanas Poltorakas šeštadienį sakė, kad sukilėliai „iš dalies“ užėmė šį miestą, bet Kijevas neigia separatistų pareiškimus, kad jie ten apsupo apie 8 tūkst. Debalcevę ginančių Ukrainos karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.