Separatistai pučiasi: „Mūsų tankai bus Varšuvoje ir Londone!“

Rytų Ukrainoje tęsiantis įnirtingoms kovoms tarp šalies saugumo pajėgų ir prorusiškų separatistų, pastarieji nė kiek neslepia savo tikslų: pulti tolyn į Vakarus ir nesustoti, kol nebus sutriuškinta Ukrainos valstybė. Tiesa, separatistų ambicijos, regis pranoksta galimybеs.

Separatistai nenusimena dėl mūšyje prarastų tankų – esą juos pataisys ir riedės toliau į Vakarus.<br>„YouTube“ nuotr.
Separatistai nenusimena dėl mūšyje prarastų tankų – esą juos pataisys ir riedės toliau į Vakarus.<br>„YouTube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vaidas Saldžiūnas

Feb 2, 2015, 3:48 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 8:56 AM

Praėjusį savaitgalį tinklapyje „YouTube“ pasirodęs vaizdo įrašas iš Rytų Ukrainos gali sukelti ir nerimą, ir šypseną. Nerimauti gali ukrainiečiai, mat vaizdo įraše užfiksuotas jų patikros postas, kurį po įnirtingo mūšio užėmė separatistai.

Tiesa, už kadro kalbantis separatistas pripažįsta, kad jie patyrė nuostolių – matyti trys pamušti tankai. Anot separatisto, visi trys užvažiavo ant minų, tačiau pajėgos prasiveržė toliau.

„Žiūrėkite, tai – mūsų tankai. Va, Horlivkos brigados emblema, štai – desantininkų emblema, Novorusijos vėliava. Šituos tankus mes pataisysime, – gyrėsi separatistas, o tada nesikuklindamas pridūrė: šitie tankai pajudės toliau – į Lvovą, Broyspolį, kur ten dar? Į Varšuvą, į Londoną! Nereikėjo su karu ateiti!“

Separatistus džiūgauti verčia ir tai, kad šarvuotosios technikos jie neseniai gavo iš Rusijos, kuri neigia remianti separatistus. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra sakęs, kad prieš Ukrainą neva sukilę separatistai visą ginkluotę i ekipuotę tikriausiai įsigyja karinių reikmenų parduotuvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.