Rusija tikisi gauti antrąjį „Mistral“ laivą – „Sevastopol“

Vykstančios antrojo „Mistral“ klasės laivo statybos Sen Nazero laivų statykloje

„Rostec“ atstovas teigė nemanąs, kad Prancūzija džiaugiasi susidariusia padėtimi dėl „Mistral“ laivų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
„Rostec“ atstovas teigė nemanąs, kad Prancūzija džiaugiasi susidariusia padėtimi dėl „Mistral“ laivų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 17, 2015, 10:48 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 12:06 AM

„Žinome, kad pirmasis „Mistral“ laivas nebuvo perduotas Rusijai, tuo tarpu kitas laivas yra statomas. Tai suteikia vilties, kad problema galiausiai bus išspręsta. Mes tikimės teigiamo rezultato“, – radijo stočiai „Ekho Moskvy“ sakė D. Šugajevas.

„Rostec“ atstovas teigė nemanąs, kad Prancūzija džiaugiasi susidariusia padėtimi dėl „Mistral“ laivų. „Tai rodo mūsų Prancūzijos partnerius nepalankioje šviesoje“, – pridūrė D. Šugajevas.

2011-aisiais Prancūzija sutiko už 1,2 mlrd. eurų pastatyti Rusijai du „Mistral" tipo desantinius atakos laivus. Sutartyje buvo numatyta, kad pirmasis karo laivas „Vladivostok“ bus pristatytas 2014-ųjų spalį ar lapkritį, o kitas – „Sevastopol“ – 2015-aisiais. Tačiau Eliziejaus rūmai pranešė, kad dėl neramumų Ukrainos rytuose „Mistral“ karo laivai į Rusiją gali būti ir nepristatyti.

Rusija tikisi, kad antrasis „Mistral“ laivas bus pristatytas, kaip numatyta sutartyje, – 2015 m. antrojoje pusėje. Tačiau sutartis buvo atidėta kaip ir pirmuoju atveju. Neseniai Paryžius nurodė, kad sutartis gali būti įgyvendinta tik tuo atveju, jei konfliktas Rytų Ukrainoje bus galiausiai sureguliuotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.