Britai pakėlė naikintuvus dėl priartėjusių Rusijos bombonešių

Didžioji Britanija

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-02-19 13:36, atnaujinta 2018-01-12 17:20

Britanija sausį iškvietė Rusijos ambasadorių pasiaiškinti dėl panašaus epizodo, kai Rusijos bombonešiai praskrido virš Lamanšo sąsiaurio, priversdami tarnybas skubiai pakeisti civilinių orlaivių maršrutus.

Gynybos ministerija pareiškė, kad naujausias incidentas, kuris tikriausiai dar labiau pablogins įtemptus Britanijos ir Rusijos santykius, įvyko trečiadienio vakarą.

Rusijos lėktuvai buvo lydimi RAF (Karališkųjų oro pajėgų), kol išskrido Jungtinės Karalystės interesų zoną. Rusijos kariniai orlaiviai nei vienu metu nebuvo įskridę į JK oro erdvę“, – sakoma ministerijos pranešime.

Pastaraisiais metais NATO itin dažnai tekdavo siųsti savo naikintuvus perimti Rusijos karinių orlaivių, padidėjus įtampai tarp Vakarų šalių ir Maskvos dėl krizės Ukrainoje. Ketvirtadienį Britanijos gynybos sekretorius Michaelas Fallonas pareiškė, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino politika kelia „realų ir esamą“ pavojų Baltijos šalims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.