Šiaurės Korėja paleido dvi raketas

Šiaurės Korėja pirmadienį paleido

Jungtinių Tautų rezoliucija draudžia Šiaurės Korėjai vykdyti bet kokius balistinių raketų bandymus.<br>AP nuotr.
Jungtinių Tautų rezoliucija draudžia Šiaurės Korėjai vykdyti bet kokius balistinių raketų bandymus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-03-02 08:56, atnaujinta 2018-01-11 22:24

Raketos paleistos, kai JAV ir Pietų Korėjos pajėgos pradėjo bendras karines pratybas, kurias Pchenjanas pasmerkė kaip kurstančias beatodairišką konfrontaciją ir pažadėjo negailestingą atsaką.

Tos kasmetinės pratybos visuomet išprovokuoja didesnę įtampą ir karingą retoriką padalytame pusiasalyje, o analitikai prognozuoja, kad pastarieji Šiaurės Korėjos raketų bandymai tėra įžanga naujame Pchenjano ginklų žvanginimo etape.

„Jeigu bus itin aštrus eskalavimas, galbūt pamatysime, kaip Šiaurė režisuoja kokį nors susirėmimą prie jūrinės sienos“, – sakė Seule įsikūrusio Korėjos nacionalinio suvienijimo instituto analitikas Jeung Young-tae.

Branduolinių ginklų turinti Šiaurės Korėjos liaudies armija (KPA) taip pat perspėjo, kad šių metų JAV ir Pietų Korėjos karinės pratybos priartins pusiasalį „prie karo slenksčio“.

Pietų Korėjos gynybos ministerija nurodė, kad dvi taktinės balistinės raketos „Scud“ buvo paleistos iš vakarinio Nampo uostamiesčio apylinkių ir nukrito į jūrą prie rytų pakrantės, nuskriejusios beveik 500 kilometrų.

Jungtinių Tautų rezoliucija draudžia Šiaurės Korėjai vykdyti bet kokius balistinių raketų bandymus, o Pietų Korėjos gynybos ministerijos atstovas Kim Min-seokas sakė, kad Pchenjanas atrodo nusiteikęs sukelti „saugumo krizę“.

Japonijos vyriausybė taip pat nurodė pareiškusi griežtą protestą Pchenjanui, nes tokie raketų paleidimai kelia pavojų aviacijai ir laivybai.

Raketų bandymai jau seniai yra įprasta Šiaurės Korėjos priemonė išreikšti pykčiui ir nepasitenkinimui dėl Pietų Korėjos ir jų sąjungininkų veiksmų, kuriuos Pchenjanas laiko konfrontaciniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.