Buvusi ekstremistė: patrauklūs džihadistai gali suvilioti brites

Buvusi ekstremistė teigia, kad

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-03-03 15:51, atnaujinta 2018-01-11 18:11

Ayesha – tikroji merginos tapatybė slepiama – pasakojo, kad jai buvo peršama mintis, esą Jungtinė Karalystė yra musulmonų priešė. Dabar ji nebetiki šia ideologija, bet mano, kad jos buvusios draugės ekstremistės visus kovotojus, panašius į „džihadistą Džoną“, tiesiog dievina.

Mergina aiškino BBC žurnalistams, kad ekstremistai su ja susisiekė, kai jai buvo 16 ar 17 metų. Tąkart per „Facebook“ nežinomas vyras pagyrė jos išvaizdą ir atsiuntė žinutę: „Dabar metas paslėpti savo grožį, nes tu esi labai vertinga“. Vėliau nepažįstamasis merginą gąsdino, kad jei ši nepaklus, keliaus į pragarą.

Dabar britė pripažįsta, kad tuo metu ją suviliojo šlovė ir rizika. Be to visuose ekstremistų platintuose vaizdo įrašuose pasirodydavo išvaizdūs vaikinai, kurie lengvai pritraukdavo naujas kovotojas.

Ayesha buvo įteikta, kad visi britai yra blogi, todėl net ir D. Britanijoje gyvenantys musulmonai neturėtų laikyti savęs britais. Džihadistai kritikuodavo šalies valdžią ir žmones, kalbėdavo, kad britės yra „šlykščios“ ir „pernelyg panašios į vyrus“. Vis dėlto po kiek laiko merginai pavyko pasprukti iš šių melo pinklių. Apsispręsti jai padėjo suvokimas, kad tokia ideologija negerbia moterų ir jos sekėjai turi žudyti visus, kurie neišpažįsta islamo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.