Kijevas patvirtino: separatistai atitraukė dalį ginkluotės

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pranešė, kad Rusijos remiami separatistai šalies rytuose atitraukė žymią ginkluotės dalį, skelbia BBC.

Rusijos remiami separatistai atitraukė žymią dalį ginkluotės.<br>AP asociatyvi nuotr.
Rusijos remiami separatistai atitraukė žymią dalį ginkluotės.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 10, 2015, 8:02 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:35 AM

Kalbėdamas televizijoje P.Porošenka nurodė, kad jo vyriausybinės pajėgos taip pat atitraukė didžiąją dalį raketų ir sunkiosios artilerijos sistemų.

Pagal vasarį pasirašytą paliaubų sutartį abi konfliktuojančios pusės turėjo atitraukti sunkiąją ginkluotę iki kovo pradžios.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas antradienį sakys kalbą, kurioje įspės, jog prezidento Vladimiro Putino politika kenkia suverenių šalių Rytų Europoje saugumui. „Neteisėtai aneksuodamas Krymą ir šiuo metu naudodamas Rusijos karius, kad destabilizuotų Rytų Ukrainą, Rusijos lyderis linkęs ne prisijungti prie tarptautinėmis taisyklėmis grįstos sistemos, siekiančios išlaikyti taiką pasaulyje, o jai kenkti“, – kalboje pažymės Britanijos sekretorius.

Prieš tris dienas P.Porošenka apkaltino separatistus Rytų Ukrainoje nenoru atitraukti sunkiosios ginkluotės, prižiūrint tarptautiniams stebėtojams, pagal Minske pasirašytos paliaubų sutarties sąlygas. Tačiau pirmadienį prezidentas nurodė, kad „Ukraina atitraukė didžiąją dalį savo raketų ir sunkiosios artilerijos sistemų. Rusijos remiami separatistai taip pat atitraukė žymią dalį“.

Kalbėdamas apie paliaubas Ukrainos lyderis pažymėjo: „Yra paliaubos ar jų nėra – priklauso, kaip jūs į tai pažiūrėsite“.

Prezidentas pridūrė, kad nuo vasario 15 dienos, kai oficialiai įsigaliojo paliaubos, žuvo 64 Kijevo kariai. Kilus mūšiams iš viso gyvybių neteko 1 549 Ukrainos kariai, pridūrė P.Porošenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.