Kinija grasina „ryžtingu“ atsaku po bombardavimo iš Mianmaro

Kinijos kariškiai imsis

Dešimtys tūkstančių žmonių, daugelis jų – etniniai kinai, pabėgo nuo kovų Mianmaro šiaurės rytų Kokango regione į Kiniją.<br>AP asociatyvi nuotr.
Dešimtys tūkstančių žmonių, daugelis jų – etniniai kinai, pabėgo nuo kovų Mianmaro šiaurės rytų Kokango regione į Kiniją.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-03-15 13:12, atnaujinta 2018-01-09 23:02

Mianmaro vyriausybinės pajėgos nuo praėjusio mėnesio Kinijos pasienyje kovoja su sukilėliais, o Kinija ragino Mianmarą „sumažinti temperatūrą“.

Tačiau Mianmaras neigė, kad kokia nors jo pajėgų bomba nukrito Kinijoje, ir sakė, jog sukilėliai galėjo šaudyti į Kiniją, kad sukeltų „nesusipratimą“. Sukilėliai lėktuvų neturi.

Kinijos oro pajėgos pasiuntė lėktuvus patruliuoti pasienyje ir sustiprinti oro erdvės apsaugą. Pekinas taip pat iškvietė Mianmaro ambasadorių ir pasiskundė dėl bombardavimo.

Įtakingos Centrinės karinės komisijos pirmininko pavaduotojas Fan Changlongas sakė, kad Mianmaro oro pajėgų lėktuvai pastaruoju metu „daug kartų“ kirto sieną, nurodoma vėlai šeštadienį paskelbtame Kinijos gynybos ministerijos pareiškime.

Sekmadienį per savo metinę spaudos konferenciją Kinijos premjeras Li Keqiangas sakė, jog vyriausybė turi pajėgumų ir atsakomybę „tvirtai ginti“ sienos stabilumą.

Dešimtys tūkstančių žmonių, daugelis jų – etniniai kinai, pabėgo nuo kovų Mianmaro šiaurės rytų Kokango regione į Kiniją.

Mianmaras yra sakęs, kad kinų samdiniai kovoja sukilėlių gretose, ir ragino Kiniją bendradarbiauti ir užkirsti kelią „teroristinių atakų“ rengimui iš Kinijos teritorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.