Rusija pradėjo plataus masto karines pratybas Arkties regione

Rusijos karinės pajėgos pirmadienį

Pratybose taip pat tikrinama Rusijos kariuomenės parengtis sustiprinti pajėgas Naujojoje Žemėje ir Prano Juozapo Žemės salyne.<br>AP nuotr.
Pratybose taip pat tikrinama Rusijos kariuomenės parengtis sustiprinti pajėgas Naujojoje Žemėje ir Prano Juozapo Žemės salyne.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-03-16 18:44, atnaujinta 2018-01-09 19:33

Penkių dienų pratybos Arkties jūrose, kuriose dalyvauja 38 tūkst. karių, daugiau nei 50 antvandeninių ir povandeninių laivų, 110 karinių lėktuvų, skirtos patikrinti Rusijos Šiaurės laivyno karinį pasirengimą dislokuoti papildomas karines pajėgas iš centrinės Rusijos.

„Nauji iššūkiai ir grėsmės kariniam saugumui reikalauja toliau didinti ginkluotųjų pajėgų kovinius pajėgumus ir skirti ypatingą dėmesį naujai suformuotam šiaurės strateginiam junginiui“, – sakė gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Pratybose taip pat tikrinama Rusijos kariuomenės parengtis sustiprinti pajėgas Naujojoje Žemėje ir Prano Juozapo Žemės salyne, bei apsaugoti valstybės sienas sausumoje, oro erdvėje ir jūroje, sakė ministras per televiziją.

Tarp pratybų užduočių yra specialiųjų operacijų pajėgų perkėlimas oro transportu į atokias vietoves ir veiksmai priešo diversijoms sutrukdyti.

Pratybos vyksta ir kitose Rusijos vietose. Maždaug 3 tūkstančiai karių dalyvauja apmokymuose Sachalino saloje, Kamčatkos pusiasalyje ir kituose Tolimųjų Rytų rajonuose.

Pietų Sibire Rusijos karinės oro pajėgos vykdo pratybas Buriatijos poligone, dar maždaug 500 karių dalyvauja taktinėse pratybose Stavropolio regione Rusijos pietvakariuose.

Tvyrant įtampai Rusijos ir Vakarų santykiuose dėl krizės Ukrainoje Vakarai taip pat tikrina savo karinę parengtį. Jungtinės Valstijos vėliau šį mėnesį planuoja surengti bendras pratybas su Estijos, Latvijos ir Lietuvos kariais.

Sekmadienį per Rusijos valstybinę televiziją parodytame pompastiškame dokumentiniame filme V.Putinas kalbėjo, kad Rusija yra pasiruošusi parengti savo branduolinius ginklus kovinei parengčiai, kai pastaruoju metu tvyro įtampa dėl Krymo pusiasalio aneksijos ir prorusiško Ukrainos prezidento nuvertimo.

Po Kremliui palankaus Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus nuvertimo į Krymą buvo įvestos Rusijos pajėgos, atkirtusios ukrainiečių kariuomenę nuo jų bazių, ir skubiai surengtas referendumas dėl atsiskyrimo nuo Ukrainos. 2014 metų kovo 19 dieną Rusija aneksavo Krymo pusiasalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?