Iranas ir JAV derybose išsprendė „90 proc. techninių klausimų“

Iranas ir Jungtinės Valstijos

JAV valstybės sekretorius J.Kerry dėl Teherano branduolinės programos taip pat priverstas sukti galvą.<br>AP nuotr.
JAV valstybės sekretorius J.Kerry dėl Teherano branduolinės programos taip pat priverstas sukti galvą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2015, 4:42 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 4:55 PM

Derybose su JAV energetikos sekretoriumi Ernestu Monizu „mes susitarėme dėl 90 procentų techninių klausimų“, pareiškė Irano branduolinės programos vadovas Ali Akbaras Salehi, cituojamas valstybinės televizijos svetainėje.

„Dauguma klausimų priėjome abipusio sutarimo – skirtingi liko požiūriai tik vienu svarbiu klausimu, kurį mėginsime spręsti šįvakar“, kai susitiks Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas ir JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry, sakė A.A.Salehi.

Per derybas šiame Šveicarijos mieste jis, regis, buvo labiau optimistiškas nei vienas vyresniųjų JAV pareigūnų; pastarasis sakė, kad pagrindiniai nesutarimai išlieka, artėjant kovo 31-ajai, iki kurios stengiamasi susitarti dėl pagrindinių branduolinės sutarties gairių.

M.J.Zarifas ir J.Kerry pirmadienį bendravo beveik penkias valandas; po to M.J.Zarifas apsilankė Briuselyje, kur susitiko su ES užsienio reikalų ministrais ir ES užsienio politikos vadove Federica Mogherini, ir vėl grįžo į Lozaną.

Aukšto rango diplomatai iš Irano ir JAV buvo susitikę antradienio rytą.

Dar penkių galingųjų šalių – Rusijos, Kinijos, Britanijos, Prancūzijos ir Vokietijos – politikos režisieriai antradienį renkasi Lozanoje, kad trečiadienį susitikę imtųsi darbo, pranešė ES atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.