Ukrainos rytuose per separatistų atakas žuvo karys

Tariasi dėl sankcijų Rusijai

Dvi pastarąsias savaites atakų sumažėjo, tačiau Kijevas negali atsipalaiduoti.<br>AP nuotr.
Dvi pastarąsias savaites atakų sumažėjo, tačiau Kijevas negali atsipalaiduoti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Mar 18, 2015, 2:20 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 2:53 PM

Dvi pastarąsias savaites atakų sumažėjo, tačiau Kijevas tvirtina, kad separatistai naudojasi paliaubomis, kad persigrupuotų ir pasirengtų galimiems naujiems puolimams.

„Priešas toliau slapta stiprina savo grupes netoli konflikto puses skiriančios linijos“, – per spaudos konferenciją sakė vyriausybės pajėgų atstovas Andrijus Lysenka.

Tariasi dėl sankcijų Rusijai

Tuo metu Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas tariasi su Vokietijos ir Prancūzijos lyderiais dėl pasiūlymo susieti Rusijai paskelbtas Europos Sąjungos sankcijas susieti su visišku Ukrainos taikos plano įgyvendinimu, trečiadienį pranešė vienas aukšto rango Bendrijos pareigūnas.

D.Tuskas dirba su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u dėl kompromisinio pasiūlymo dėl ES sankcijų ateities, kuris, ES prezidento nuomone, galėtų būti sulaukti visų 28 Bendrijos šalių lyderių pritarimo per ketvirtadienį vyksiantį viršūnių susitikimą.

„To pasiūlymo kryptis padės sukurti labai tvirtus ryšius tarp visiško Minsko (susitarimų) įgyvendinimo ir jau galiojančių sankcijų taikymo, kol bus visiškai įgyvendinti Minsko“ susitarimai, žurnalistams sakė pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Jis turėjo omenyje praeitą mėnesį Baltarusijos sostinėje sudarytą susitarimą, turintį padėti užtikrinti taiką separatistinio konflikto krečiamoje Rytų Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.