JAV karinėje bazėje Vokietijoje aptikta bomba

Daugiau kaip 200 žmonių buvo evakuoti iš JAV karinės bazės Vokietijoje, kai ten buvo rasta nesprogusi Antrojo pasaulinio karo laikų bomba, praneša laikraštis „Nordbayerischen Kurier“.

Bomba buvo aptikta ketvirtadienį atliekant statybos darbus šalia kareivinių JAV bazėje Grafenvere, netoli Niurnbergo.<br>AP asociatyvi nuotr.
Bomba buvo aptikta ketvirtadienį atliekant statybos darbus šalia kareivinių JAV bazėje Grafenvere, netoli Niurnbergo.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-03-19 19:16, atnaujinta 2018-01-09 10:55

Bomba buvo aptikta ketvirtadienį atliekant statybos darbus šalia kareivinių JAV bazėje Grafenvere, netoli Niurnbergo (Bavarijos federaline žemė). Incidento vietoje dirba Amerikos ekspertai ir Vokietijos sprogmenų likvidavimo tarnybos specialistai. Kaip pažymima, bazės teritorija buvo bombarduojama 1945 metų balandį.

Praėjusią savaitę Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad Grafenvere bus laikoma tam tikra dalis iš maždaug 800 karinės technikos vienetų, taip pat ir tankų, kuriuos JAV planuoja permesti į Europą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.