Per teroro aktus Jemene žuvo daugiau negu šimtas žmonių

Jemene veikianti

Jemeną vėl sukrėtė išpuoliai.<br>AP nuotr.
Jemeną vėl sukrėtė išpuoliai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Mar 20, 2015, 4:35 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:58 PM

Internete ši grupuotė pranešė, kad penki mirtininkai surengė, anot jos, „palaimintą operaciją“ prieš „šiitų irštvas“. Sprogdintojai per penktadienines pamaldas atakavo Badro ir al-Hashoosh mečetes, esančias skirtingose miesto vietose.

Šis skelbimas, paskelbtas internete, iš kitų šaltinių dar nepatvirtintas, taip pat „Islamo valstybės“ vaidmuo nėra įrodytas.

Minimas skelbimas pasirodė tame pačiame tinklalapyje, kuriame atsakomybę dėl trečiadienio išpuolių Tuniso nacionaliniame muziejuje prisiėmė Libijoje įsikūrusi „Islamo valstybės“ grupė.

Pasak medikų atstovo, kaip praneša naujienų agentūra AFP, Jemeno sostinėje Sanoje dviejose mečetėse, kuriose meldėsi šiitai, tarp kurių buvo ir husių kovotojų, susisprogdinus „Islamo valstybės“ mirtininkams, žuvo 142 žmonės. Pasak Sveikatos ministerijos pareigūno Nashwano al-Atabo, sužeistų yra mažiausiai 351. Šie skaičiai surinkti iš kelių Sanos ligoninių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.