Tuniso muziejų atakavę užpuolikai buvo apmokyti Libijoje

Du užpuolikai, nušovę 21 žmogų

Tunise – gedulas.<br>AP nuotr.
Tunise – gedulas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 20, 2015, 9:48 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 5:16 PM

„Pernai gruodį jie neteisėtai išvyko iš šalies į Libiją ir galėjo ten treniruotis naudoti ginklus“, o vėliau grįžo į Tunisą, sekretorius Rafikas Chelly sakė privačiai televizijai „al Hiwar Ettounsi“.

Vienas Kolumbijos dimisijos generolas, kurio žmona ir sūnus žuvo per teroro išpuolį Tuniso nacionaliniame muziejuje, ketvirtadienį skundėsi dėl „likimo ironijos“, nes jis visą gyvenimą pašventė „kovai su terorizmu“ savo šalyje.

Kolumbijos prezidentas Juanas Manuelis Santosas telefonu pareiškė užuojautą į pensiją išėjusiam generolui Jose Arturo Camelo, taip pat pasiūlė valstybės pagalbą, kad jo nužudytos žmonos Miriam Martinez ir sūnaus Javiero palaikai būtų grąžinti į tėvynę.

Užpuolikai, trečiadienį įsiveržę į Bardo nacionalinį muziejų Tuniso sostinėje, nužudė 21 žmogų, daugiausiai užsieniečius turistus. Dėl tos atakos atsakomybę vėliau prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“.

„Kokia likimo ironija – visą gyvenimą praleidau kariuomenėje, kovodamas su terorizmu, o dabar itin toli nuo Kolumbijos esančioje vietoje (terorizmas) atėmė iš manęs žmoną ir sūnų“, – J.A.Camelo žodžius citavo prezidentas.

Kolumbiją pusę šimtmečio niokojo pilietinis karas, per kurį žuvo apie 220 tūkst. žmonių, o dar milijonai buvo priversti palikti savo namus.

J.A.Camelo, kuris dabar yra karo akademijos teisės katedros dekanas, ir jo šeima išplaukė į kruizą Viduržemio jūroje jų sūnaus Javiero studijų baigimo proga..

28 metų Javieras turėjo Kolumbijos ir Australijos pilietybę bei gyveno Sidnėjuje. Miriam Martinez daug metų dirbo dantų gydytoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.