„Islamo valstybė“ internete kelia grėsmę JAV kariams

JAV gynybos departamentas

Nuo pernai rugsėjo JAV ir jų sąjungininkės vykdo oro antskrydžius prieš IS kovotojus, užėmusius dideles teritorijas Sirijoje ir Irake.<br>AP nuotr.
Nuo pernai rugsėjo JAV ir jų sąjungininkės vykdo oro antskrydžius prieš IS kovotojus, užėmusius dideles teritorijas Sirijoje ir Irake.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 22, 2015, 8:49 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:10 PM

Sąrašas su kariuomenės personalo vardais ir adresais buvo paviešintas tinklalapyje, susijusiame su šia teroristine grupuote, raginusia žudyti karius.

Kovotojai tvirtino informaciją gavę, kai įvykdė kibernetinę ataką prieš serverius ir duomenų bazes, tačiau JAV pareigūnai nurodė, kad didelė dalis duomenų buvo prieinama viešojoje erdvėje. Saugumo šaltinis pasakojo BBC, kad pareigūnai susisiekė su sąraše buvusiais asmenimis.

Grupuotė pasivadinusi „Islamo valstybės programišių divizija“ nurodė, kad įvardytas personalas dalyvavo JAV misijoje prieš IS džihadistus. Pastarieji ragino savo šalininkus JAV „imtis paskutinio žingsnio“ ir susidoroti su įvardytais asmenimis.

Anonimu panoręs išlikti JAV gynybos pareigūnas sakė šalies žiniasklaidai, kad šį atvejį tiria. JAV karinio jūrų laivyno teisėsaugos agentūras atstovas pažymėjo BBC, kad personalui bus patarta tikrinti savo internetinius įrašus ir pakoreguoti privatumo nustatymus.

Nuo pernai rugsėjo JAV ir jų sąjungininkės vykdo oro antskrydžius prieš IS kovotojus, užėmusius dideles teritorijas Sirijoje ir Irake.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.