Paliaubų metu Ukrainos kariai apšaudomi „Grad“ raketomis

Per pastarąsias šešias dienas Ukrainos vyriausybės pajėgos penkis kartus buvo apšaudytos iš tankų ir dukart – artilerijos sviediniais. Šeši kariai buvo sužeisti, bet nė vienas nežuvo, rašo news.liga.net.

Prie Orechovo dislokuoti Ukrainos vyriausybės pajėgų kariai pranešė, kad buvo apšaudyti iš raketų paleidimo sistemos „Grad“.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Prie Orechovo dislokuoti Ukrainos vyriausybės pajėgų kariai pranešė, kad buvo apšaudyti iš raketų paleidimo sistemos „Grad“.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 23, 2015, 2:37 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 11:54 AM

Kariai užfiksavo paliaubų susitarimo pažeidimų. Ukrainiečių kariai buvo apšaudyti iš salvinių raketų ugnies sistemų „Grad“, nors jos, pagal Minsko susitarimus, turėjo būti patrauktos nuo konflikto linijos. Tai pranešė vyriausybės pajėgų atstovas Andrejus Lysenka.

„Mūsų pozicijos buvo gausiai apšaudytos ne tik iš smulkesnių ginklų, granatsvaidžių ir sviedinių, bet ir penkis kartus iš tankų ir dukart – artilerijos sviediniais. Taip pat užfiksavome du atvejus, kai tiesiogiai bombarduota Avdijivka“, – pranešė A.Lysenka.

Pasak jo, ypatingas Rusijos remiamų separatistų aktyvumas pastebimas prie Šyrokynės miestelio netoli Mariupolio.

„Naktį pastebėjome tris šiurkščių pažeidimų atvejus. Prie Orechovo dislokuoti kariai pranešė, kad buvo apšaudyti iš raketų paleidimo sistemos „Grad“. Toje pačioje teritorijoje ukrainiečiai buvo apšaudyti ir artilerijos sviediniais“, – teigė kariuomenės atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?