Kremliaus propaganda: P. Porošenka siūlė V. Putinui Donbasą

Rusijos propagandos mašina nesustodama spjaudosi propagandinėmis istorijomis. Rusiškojoje žurnalo „Forbes“ versijoje buvo išspausdintas pranešimas apie tai, kad per susitikimą Minske Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pasiūlė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui „pasiimti Donbasą“.

Rusiškasis „Forbes“ rašė apie P.Porošenkos (nuotr.) ir V.Putinopokalbį Minske.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusiškasis „Forbes“ rašė apie P.Porošenkos (nuotr.) ir V.Putinopokalbį Minske.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 6, 2015, 3:17 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 11:14 AM

Straipsnyje rašoma esą šį dalyką atskleidė pats prezidentas V.Putinas viename susitikime su Rusijos verslininkais. Rusijos vadovas tikino, kad vasario mėnesį per naktį Minske vykusiame susitikime, kur dalyvavo ir Prancūzijos bei Vokietijos vadovai, P.Porošenka jam pasiūlė prisijungti Donbasą prie Rusijos.

„Jis (Porošenka) pasakė: „Pasiimkite Donbasą“. Aš atsakiau: „Išprotėjai, ar ką? Man nereikia Donbaso. Jeigu jums jis nereikalingas, tai paskelbkite jo nepriklausomybę“, – esą tokius savo žodžius P.Porošenkai verslininkų susitikime pakartojo V.Putinas.

Tada P.Porošenka esą atsakė, kad to nedarys ir V.Putinas pareikalavo, kad regionui atgaivinti būtų mokamos išmokos.

Susirinkime su V.Putinu dalyvavęs šaltinis tikino, kad P.Porošenka pasiūlė, kad pati Rusija finansiškai remtų Donbasą. O V.Putinas pasakė, kad apie tai būtų galima kalbėti tik tokiu atveju, jei Donbasas bus įtrauktas į Rusijos Federacijos sudėtį. Ir pridėjo, kad kol Donbasas yra Ukrainos dalis, visas išmokas turi mokėti pati Ukraina.

Rusijos prezidentas teigia, esą Kijevas yra nusiteikęs arba laimėti, arba sužlugdyti regioną ekonomiškai.

Tokį V.Putino pasakojimą skelbė rusiškasis „Forbes“ bei kelios rusiškos naujienų agentūros – propagandinė „Sputnik“ bei Kremliui palanki „RT“.

Tuo tarpu Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Jevgenijus Perebynis teigia, kad jei P.Porošenka galėjo sakyti nebent „dink iš Donbaso“, o ne „pasiimk Donbasą“.

O Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas nesugebėjo nei patvirtinti, nei paneigti „Forbes“ šaltinio žodžių, nes susitikimas buvo uždaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.