Jemeno miestas Adenas virto miestu vaiduokliu

Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus

Adeno miestą iš Jemeno sostinės Sanos puola šiitų sukilėliai husiai.<br>AP nuotr. iš archyvo
Adeno miestą iš Jemeno sostinės Sanos puola šiitų sukilėliai husiai.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 7, 2015, 6:14 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:06 AM

Robertas Ghosenas nurodė, kad miestui nedelsiant būtinos medicininės atsargos. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, per Jemeno konfliktą žuvo daugiau nei 540 žmonių.

Adeno miestą iš Jemeno sostinės Sanos puola šiitų sukilėliai husiai. Saudo Arabijos vadovaujama koalicija jau antrą savaitę vykdo oro antskrydžius prieš husių pozicijas.

R. Ghosenas pasakojo BBC, kad į ligonines plūsta daug sužeistų žmonių, dauguma jų pasiekia klinikas jau negyvi. Pasak jo, ligoninėms trūksta atsargų ir nėra tinkamo personalo.

UNICEF pranešė, kad per konfliktą žuvo mažiausiai 74 vaikai. PSO duomenimis, konflikto metu sužeista per 1 700 žmonių.

TRKK anksčiau paragino konfliktuojančias puses Adene paskelbti paliaubas bent parai. Tuo metu Rusija šeštadienį JT Saugumo Tarybai pateikė atitinkamą rezoliuciją, kuria reikalavo nutraukti Saudo Arabijos koordinuojamus oro antskrydžius Jemene.

TRKK atstovė pranešė, kad 48 tonų siuntinys su vaistais į Jemeną lieka neišskraidintas, nors iš Saudo Arabijos tam leidimas gautas dar šeštadienio naktį. Atstovė nurodė, kad jiems nepavyksta rasti krovininio lėktuvo, kadangi vis mažiau oro linijų bendrovių gali ir nori skristi į Jemeną.

Praėjusią savaitę kovotojams beveik pavyko užimti Adeną, o prezidentui Abd-Rabbbu Mansourui Hadi teko sprukti. Šalies vadovas jau anksčiau slėpėsi Adene, kai sukilėliai užėmė sostinę Saną ir jam paskyrė namų areštą. Sukilėlių husių tikslas – pakeisti dabartinę valdžią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.