IS puola Prancūzijos kanalą „TV5Monde“

Prancūzijos televizijos

Fanatikų, noričnių prisijungti prie IS – vis daugiau.
Fanatikų, noričnių prisijungti prie IS – vis daugiau.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2015, 9:24 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:13 AM

„TV5Monde" teigė, kad IS pasikėsino į jų televizijos stotį, internetinį puslapį ir socialinių tinklų paskyras. Programišiai paviešino tariamas Prancūzijos karių artimųjų, kurie prisidėjo prie IS operacijų, tapatybės korteles.

„TV5Monde“ prireikė dviejų valandų, kol vėl perėmė savo paskyrų valdymą. Atstovų teigimu, tai yra beprecedentis, didelio masto išpuolis.

„TV5Monde“ „Facebook“ paskyroje IS paliko žinutę: „Kibernetinis kalifatas tęsia kibernetinį džihadą prieš IS priešus“. Programišiai taip pat įkėlė kauke prisidengusio islamisto nuotrauką.

Prancūzija dalyvauja JAV vykdomuose oro antskrydžiuose prieš IS Irake ir Sirijoje. Sausį įsilaužta į JAV centrinio štabo (CENTCOM) „Twitter“ ir „YouTube“ paskyras, tačiau ekspertai teigė, kad tai tebuvo kibernetinis vandalizmas, o ne IS išpuolis.

Tuo tarpu Šveicarijos pareigūnai pranešė sulaikę 24-erių vyrą, kaip įtariama, bandžiusį prisijungti prie islamo ekstremistų Sirijoje ar Irake, skelbia „Foxnews“.

Prokurorai nurodė, kad jaunuolis buvo sulaikytas Ciuricho oro uoste. Jis bandė išvykti į Turkiją, o veikiausiai iš ten patekti į Siriją. Vaikinas įtariamas bandymais prisijungti prie „al Qaeda“ ar „Islamo valstybės“ (IS) kovotojų grupuočių.

Šveicarijos prokurorai nurodė, kad šiuo metu jie nagrinėja apie 20 bylų, susijusių su islamistine veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.