Separatistas Motorola: „Nušoviau 15 belaisvių ir man nusispjaut“

Vienas geriausiai žinomų Rytų Ukrainos separatistų, Asenijus Pavlovas, pravarde Motorola, yra įtariamas nužudęs ir kankinęs ukrainiečius karo belaisvius. Neseniai buvo pradėtas tyrimas, vyras gali būti baudžiamas už karo nusikaltimus. Tačiau jam pačiam tai – nė motais, praneša „Kyiv Post“.

Prorusiškas separatistas Motorola įtariamas karo belaisvių kankinimu ir žudymu.<br>RIA Novosti nuotr.
Prorusiškas separatistas Motorola įtariamas karo belaisvių kankinimu ir žudymu.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2015, 12:57 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:40 AM

Įtarimus dar labiau sustiprino balandžio pradžioje telefonu „Kyiv Post“ žurnalistų darytas interviu, kuriame separatistas prisipažino nužudęs 15 belaisvių.

„Man nusispjaut, kuo mane kaltina, tikėkis ar ne. Nušoviau 15 kalinių. Man nusispjaut. Nekomentuosiu. Žudau, jei noriu. Jei nenoriu – nežudau“, – anot „Kyiv Post“ žurnalistų, sakė Motorola.

Motorola pagarsėjęs savo radikaliais pasisakymais. Jis įgijo karinės praktikos dar antrajame Čečėnijos kare su Rusija ir dabar vyras įsitikinęs, kad Vladimiro Putino šalis yra teisi puldama Ukrainą.

Italas fotografas Cosimo Attanasio, kurį buvo trumpam suėmę Motorolos bataliono „Sparta“ nariai Donecke, pasakojo, kad separatistai atrodė kaip iš post-apokaliptinių filmų, kuriuose rodoma padrika, anarchistinė visuomenė, kurioje negalioja jokia tvarka ar įstatymai.

„Prie įėjimo į jų būstinę yra daug automobilių, įskaitant tankus ir sunkvežimius, – prisiminė C.Attanasio. – Ten taip pat stovi didžiulis sunkvežimis su rankų darbo šarvuotais sutvirtinimais, visas išpurkštas dažais ir su ryškiais užrašais. Ant jo didžiulėmis raidėmis užrašytas „Motorola“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.