Saudo Arabija atmetė Irano raginimus nutraukti ugnį Jemene

Saudo Arabija

Jemene šėlsta husiai<br>AP nuotr.
Jemene šėlsta husiai<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-04-12 18:22, atnaujinta 2018-01-07 00:21

Saudo Arabija su kitomis arabų šalimis oro antskrydžius prieš Irano palaikomus husių karinių formuočių kovotojus Jemene pradėjo rengti daugiau kaip prieš dvi savaites, kad užkirstų kelią tolesnėms jų pergalėms.

„Kaip Iranas gali mus raginti liautis kovojus Jemene .. Mes atėjome į Jemeną, kad padėtume įteisinti valdžią, o Iranas nėra atsakingas už Jemeną“, – Saudo Arabijos sostinėje Rijade per spaudos konferenciją su Prancūzijos užsienio reikalu ministru Laurent`u Fabiusu sakė Saudo Arabijos užsienio reikalų ministras Saudas al Faisalas.

Centrinėje Jemeno dalyje sekmadienį Saudo Arabijos vadovaujamoms oro pajėgoms smogus vienai bazei, žuvo 15 sukilėlių, be to, dar 12 žmonių žuvo per naktį vykusius susirėmimus pagrindiniame šalies pietinės dalies mieste Adene, pranešė medikai ir saugumo šaltiniai.

Prieš išauštant smūgis buvo suduotas 22-ajai stovyklai Dahroje Taizo provincijos pietuose. Per šį antskrydį taip pat buvo sužeisti aštuoni šiitų husių sukilėliai ar jų sąjungininkų kovotojai, teigė vienas medikas iš Al Sauros ligoninės.

Minima bazė priklauso elitinei Respublikos gvardijai, kuri liko lojali buvusiam prezidentui Ali Abdullah Salehui, 2012 metais nušalintam nuo valdžios po vienerius metus trukusių protestų prieš tris dešimtmečius trukusį jo valdymą.

A.A.Salehas suvienijo savo šalininkus su husių sukilėliais, kurie rugsėjo mėnesį per kovas su pajėgomis, ištikimomis pabėgusiam prezidentui Abedrabbuh Mansourui Hadi, užgrobė sostinę Saną.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija šeštadienį pranešė nuo kovo 26 dienos surengusi jau 1 200 oro antskrydžių, kuriais buvo neutralizuoti sukilėlių bei jų sąjungininkų oro ir raketų pajėgumai.

Oro smūgių kampanija, kurią remia karinio jūrų laivyno blokada, buvo pradėta sukilėliams priartėjus prie Adeno, kuriame prieglobstį surado A.M.Hadi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kas yra vatnikai ir kiek jų?