Separatistų lyderis Rytų Ukrainoje reikalauja nepriklausomybės

Apsišaukėliškos Donecko „liaudies respublikos“ Rytų Ukrainoje lyderis Aleksandras

„Ukraina liovėsi mokėti pašalpas, pensijas ir kitus mokesčius Rytų Ukrainos piliečiams. Jie to nedaro, vadinasi, jie mus faktiškai pripažino“, – BBC nurodė A. Zacharčenka.<br>AP nuotr. iš archyvo
„Ukraina liovėsi mokėti pašalpas, pensijas ir kitus mokesčius Rytų Ukrainos piliečiams. Jie to nedaro, vadinasi, jie mus faktiškai pripažino“, – BBC nurodė A. Zacharčenka.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-04-18 14:11, atnaujinta 2018-01-06 12:06

Pasak separatisto, Ukrainos vyriausybė tinkamai nevykdo Minsko taikos sutarties ir nenori išspręsti visų klausimų.

„Jei nori kažką išspręsti, privalai veikti, judėti pirmyn ir išspręsti viską, kas yra numatyta“, – kalbėjo A. Zacharčenka, pridūręs, kad susitikimai Minske nueis veltui, jei sutarties įsipareigojimai nebus vykdomi.

Pagal Minsko sutartį, sukilėlių užimti šalies rytai privalo išlikti Ukrainos dalimi. Tačiau separatistų vadas su tuo nesutinka ir reikalauja, kad „liaudies respublikos“ būtų pripažintos, kaip nepriklausomos teritorijos.

Ukraina liovėsi mokėti pašalpas, pensijas ir kitus mokesčius Rytų Ukrainos piliečiams. Jie to nedaro, vadinasi, jie mus faktiškai pripažino“, – BBC nurodė A. Zacharčenka.

Šią savaitę mūšiai Rytų Ukrainoje ir toliau vyko. Kijevo kariškiai ir separatistai teigia atitraukę sunkiąją ginkluotę nuo fronto linijos, tačiau abi pusės kaltina viena kitą ruošimusi naujoms kovoms ir karinės įrangos stiprinimu.

Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komisaras penktadienį pranešė, kad metus trunkantis konfliktas Rytų Ukrainoje nusinešė 6 116 gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.