Jemeno sukilėlių lyderis žada „niekada nenusileisti agresijai“

Jemeno sukilėlių lyderis Abdulmalikas al-Huthi sekmadienį pažadėjo

Jemenas neslopsta karo nuotaikos.<br>AP nuotr. iš archyvo
Jemenas neslopsta karo nuotaikos.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 20, 2015, 9:44 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 10:02 AM

„Mūsų Jemeno žmonės niekada nenusileis – jie priešinsis barbariškai agresijai“, – sakė A.al-Huthi per televiziją, kalbėdamas 25-ąją oro smūgių kampanijos prieš jo vadovaujamus sukilėlius dieną.

Šiitų sukilėlių, vadinamų husiais, lyderis žadėjo įnirtingą pasipriešinimą agresoriams, pasitelkus „visas priemones ir galimybes“, tačiau išsamiau to nekomentavo.

„Tie, kas mano, kad mūsų žmonės nusileis dėl jų vykdomų barbariškų nusikaltimų, klysta“, – sakė A.al-Huthi, ragindamas savo šalininkus susitelkti ir būti kantriems.

Sunitų monarchijos valdoma Saudo Arabija kaltina šiitišką Iraną parama Jemeno sukilėliams, suvienijusiems jėgas su daliniais, vis dar lojaliais buvusiam prezidentui A.A. Salehui, kuris 2012-aisiais neteko posto po metus visoje šalyje vykusių protestų.

Nors Iranas yra svarbiausias husių sąjungininkas, jis neigia siunčiantis ginklų sukilėliams ir pateikė Jungtinėms Tautoms keturių punktų taikos planą smurtui Jemene užbaigti

Husiai, kurių bastionas anksčiau buvo šiaurinis Sados miestas, rugsėjį užėmė sostinę ir tęsė savo puolimą pietų kryptimi, priartėdami prie svarbaus Adeno uostamiesčio ir priversdami prezidentą Abedrabbuh Mansourą Hadi sprukti į Rijadą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.