„Al-Qaeda" teroristai savo taikiniu buvo pasirinkę Vatikaną

Italijos kovos su

Teroristai buvo nusitaikę ir į Vatikaną.<br>AFP nuotr.
Teroristai buvo nusitaikę ir į Vatikaną.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Apr 24, 2015, 3:04 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:18 AM

Sardinijos uostamiesčio Kaljario vyriausiasis prokuroras Mauro Mura sakė žurnalistams, kad įtariamieji planavo surengti ne vien atakas Pakistane ir Afganistane, kaip buvo paskelbta anksčiau, bet ir ketino atakuoti Vatikaną.

Italijos policija penktadienį surengė reidus šalyje prieš 18 asmenų, įtariamų ryšiais su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“, tarp jų du numanomus velionio Osamos bin Ladeno apsaugininkus.

Arešto orderiai buvo išduoti šioje Viduržemio jūros saloje už priklausymą „organizacijai, atsidėjusiai transnacionalinei kriminalinei veiklai, kurią įkvėpė „al Qaeda“ ir kitos radikalios organizacijos, vykdančios ginkluotą kovą prieš Vakarus ir sukilimą prieš dabartinę Pakistano vyriausybę“.

Kai kurie iš sulaikytų ar ieškomų asmenų, yra įtariami prisidėję prie 2009 metų spalio mėnesio sprogdinimo prekybos centre „Meena Bazaar“ Pešavare, per kurį daugiau kaip šimtas žmonių žuvo, o dar per 200 buvo sužeisti.

Kai kurie iš tų žmonių buvo suimti, įskaitant numanomą šios grupės dvasinį lyderį, bet kiti tikriausiai pabėgo iš šalies.

„Mes neturime įrodymų, turime tvirtų įtarimų“, – sakė tyrimą atliekančio policijos būrio vadovas Mario Carta paklaustas, kokių turima daugiau detalių apie galimą išpuolį prieš Vatikaną.

Jis tik nurodė, kad pasiklausytuose telefono pokalbiuose įtariamieji sakė, kad jie planuoja „didelį džihadą Italijoje“. Iš šių įrašytų pokalbių taip pat galima daryti išvadą, kad taikinys esą turėtų būti Vatikanas.

M.Carta pridūrė, kad visi įtariamieji yra pakistaniečiai ar afganai ir kad operacija tebėra vykdoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.