Nigerijoje 300 mergaičių išgelbėtos iš „Boko Haram“ nelaisvės

Nigerijos kariškiai

Maždaug 276 mergaitės buvo pagrobtos iš savo bendrabučių Valstybinėje mergaičių vidurinėje mokykloje atokiame Čiboko mieste Borno valstijoje balandžio 14-osios vakarą.<br>AP nuotr.
Maždaug 276 mergaitės buvo pagrobtos iš savo bendrabučių Valstybinėje mergaičių vidurinėje mokykloje atokiame Čiboko mieste Borno valstijoje balandžio 14-osios vakarą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-04-29 09:45, atnaujinta 2018-01-05 13:01

„Kariai šią popietę užėmė ir sunaikino tris teroristų stovyklas Sambisos miške ir išgelbėjo 200 mergaičių bei 93 moteris“, – rašė SMS žinutėje gynybos ministerijos atstovas spaudai Chrisas Olukolade, turėdamas galvoje rajoną šiaurės rytinėje Borno valstijoje, kur islamistai yra įkūrę savo bazes.

„Kol kas nenustatyta, ar šios mergaitės yra iš Čiboko. Išlaisvinti asmenys dabar tikrinami“, – pridūrė jis.

Ch.Olukolade nenurodė, kiek laiko užtruks nustatyti išlaisvintųjų tapatybes.

Maždaug 276 mergaitės buvo pagrobtos iš savo bendrabučių Valstybinėje mergaičių vidurinėje mokykloje atokiame Čiboko mieste Borno valstijoje balandžio 14-osios vakarą.

57 iš jų sugebėjo pabėgti, tačiau apie kitas 219 mergaičių nieko nežinoma nuo praėjusių metų gegužės, kai „ Boko Haram“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame buvo nufilmuotos maždaug 100 pagrobtųjų, vilkinčių visą kūną dengiančius hidžabus ir besimeldžiančių kažkokioje kaimo vietovėje.

Praėjus kelioms savaitėms po mergaičių pagrobimo šaltiniai Nigerijos saugumo tarnybose ir vietiniai gyventojai sakė, jog gali būti, kad įkaitės buvo išgabentos į Sambisos mišką.

Tačiau gynybos pareigūnai ir ekspertai pabrėžė, jog mažai tikėtina, kad mergaitės laikomos kartu ir per 13 mėnesių jos tikriausiai buvo atskirtos viena nuo kitos.

„Boko Haram“ lyderis Abubakaras Shekau žadėjo pagrobtas mergaites „ištekinti“ ar parduoti „kaip verges“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.