Karačyje per išpuolį prieš autobusą nužudyti 43 žmonės

Policijos vyresnysis inspektorius Najibas Khanas duodamas interviu sakė, kad per tą kruviną incidentą 43 žmonės žuvo, o dar 13 buvo sužeisti.

Per kruviną incidentą 43 žmonės žuvo, o dar 13 buvo sužeisti.<br>AP nuotr. iš archyvo
Per kruviną incidentą 43 žmonės žuvo, o dar 13 buvo sužeisti.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, „Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

May 13, 2015, 12:15 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 12:10 AM

Ši ataka tapo naujausiu smurto išpuoliu prieš religines mažumas, įvykdytu šiais metais.

Televizija parodė nuotraukų, kuriose matomas kulkų suvarpytas rausvos spalvos autobusas ir prie jo laukiantys išsirikiavę greitosios pagalbos automobiliai.

Policijos vyresnysis inspektorius Najibas Khanas duodamas interviu sakė, kad per tą kruviną incidentą 43 žmonės žuvo, o dar 13 buvo sužeisti.

„Užpuolikai buvo šešiese. Jie sustabdė autobusą ir iš pradžių šaudė iš išorės, – nurodė jis. – Tuomet jie įžengė į autobuso vidų ir pradėjo šaudyti nesirinkdami. Po to jie patikrino, ar kas nors liko nesužeistas.“

Pasak N.Khano, visi autobuso keleiviai priklausė ismailitų bendruomenei, priklausančiai daugiausia sunitiško Pakistano šiitų mažumai.

Dėl šios atakos kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės, bet su Talibanu susijusios grupuotės šiais metais surengė sprogdinimų keliuose religinių mažumų maldos namuose.

Kovą mirtininkai, susisprogdinę prie dviejų bažnyčių Lahoro mieste, užmušė 14 žmonių, o dar beveik 80 sužeidė. Praėjus kelioms dienoms vadinamosios borų bendruomenės mečetėje Karačyje per penktadienines pamaldas sprogusi bomba sužeidė 12 žmonių.

Vasarį 20 žmonių žuvo per ataką prieš šiitų mečetę šiaurės rytiniame Pešavaro mieste, o dar 60 žmonių gyvybių nusinešė sausį įvykdytas išpuolis prieš vieną šiitų mečetę pietinėje Sindho provincijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?