Kaltinimai dėl išpuolio Tunise – aštuoniems asmenims

Aštuoniems įtariamiesiems,

38 turistai, dauguma jų britai, penktadienį žuvo per išpuolį.<br>AP nuotr. iš archyvo
38 turistai, dauguma jų britai, penktadienį žuvo per išpuolį.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 2, 2015, 4:19 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 7:43 AM

„Sky News“ šaltiniai atskleidė, kad septyni vyrai ir viena moteris sulauks kaltinimų dėl žudynių, Britanijos užsienio reikalų ministerijai pranešus, kad visi 30 britų aukų kūnai buvo identifikuoti.

Tuniso vyriausybė anksčiau pranešė, kad buvo sulaikyta 12 įtariamųjų, tačiau vėliau keturi iš jų buvo paleisti. Šalies institucijos taip pat atskleidė ieškančios dar dviejų kovotojų, kurie treniravosi Libijoje su vyru, penktadienį įvykdžiusiu žudynes Tunise, bei kitais dviem, kovą surengusiais išpuolį Bardo muziejuje.

„Tai grupė žmonių, apmokytų Libijoje ir turėjusių tokį patį tikslą. Du surengė ataką Bardo muziejuje, vienas – išpuolį Suse. Pareigūnai ieško dar dviejų“, – nurodė aukšto rango Tuniso pareigūnas.

38 turistai, dauguma jų britai, penktadienį žuvo per išpuolį. Pareigūnai nukovė užpuoliką. Kovą du ginkluoti vyrai nužudė 21 žmogų Tuniso Bardo muziejuje. Teroristai taip pat buvo nukauti.

RAF lėktuvai toliau tęsia britų aukų repatriaciją. Ketvirtadienį į tėvynę turėtų būti parskraidinti dar devynių britų kūnai. Tarp jų – Liza (Lisa) ir Viljamas Grehamai (William Graham), Filipas Hitkautas (Philip Heathcote), Trudi Džauns (Trudy Jones), Ana (Ann) ir Džeimsas Makvairai (James McQuire), Dženet (Janet) ir Džonas Stokeriai (John Stocker) bei Deividas Tomsonas (David Thomson).

Visus 30 britų turistų, tris airius, du vokiečius, po vieną Belgijos, Portugalijos ir Rusijos pilietį penktadienį nušovė 23-ejų studentas Seifedinas Rezgui (Seifeddine Rezgui).

Penktadienį, vidudienį, visoje Jungtinėje Karalystėje tylos minute bus pagerbtos visos aukos, praėjus savaitei nuo jų žūties. Bakingamo rūmuose ir vyriausybinėse institucijose vėliavos bus nuleistos iki pusės. Tuo metu britų vyriausybė teigia besiruošianti antskrydžiams prieš „Islamo valstybės“ teroristus Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth