Sprogimai žudė žmones Libijoje ir Sirijoje

Derno mieste, rytinėje Libijos dalyje, sprogus automobiliui žuvo mažiausiai penki žmonės. Apie dešimt sužeista, informuoja BBC.

Per išpuolį mečetėje žuvo 25 žmonės.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Per išpuolį mečetėje žuvo 25 žmonės.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 4, 2015, 9:22 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 2:47 AM

Remiantis nepatikrintais pranešimais, užminuotų automobilių buvo keletas.

Incidentas įvyko per konfliktą tarp vietos grupuočių ir teroristinės organizacijos „Islamo valstybės“ (IS) kovotojais. Teritorijose, kurių šalies valdžia nepajėgi kontroliuoti, dažnai vyksta susirėmimai tarp įvairių grupuočių. Be to, naujausiais duomenimis, Libijos teritorijoje IS apmoko savo kovotojus. Šalyje buvo apmokomi islamistai, kurie įvykdė Tunise du teroro išpuolius – ataką Bardo muziejuje ir incidentą Tuniso paplūdimyje.

Sprogimas sudrebino mečetę

Sirijos šiaurėje per sprogimą vienoje mečetėje žuvo 25 asmenys, priklausę „al Qaeda“ grupei Sirijoje. Tarp jų buvo ir vienas lyderių. Visi žuvusieji buvo susirinkę į vakarines „Iftar“ pamaldas, pranešė penktadienį stebėsenos organizacija. 

Organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Rami Abdel Rahmanas sakė, kad žuvusiųjų skaičius, matyt, didės, nes per šį sprogimą Arihos mieste buvo sužeista dešimtys civilių. 

„Dvidešimt penki „Al-Nusra fronto“ nariai, tarp kurių buvo ir šios džihadistų grupės vadeiva, žuvo per sprogimą Arihos miesto mečetėje Idlibo provincijoje“, – nurodė Britanijoje registruota SOHR. 

Pasak Sirijos revoliucinės generalinės komisijos, „šimtai civilių buvo susirinkę į „Iftar“ pamaldas kartu su „Al-Nusra fronto“ nariais Salemo mečetėje vakarinėje Arihos dalyje, kai per vakarines pamaldas nugriaudėjo sprogimas“. 

Tarp žuvusiųjų buvo ir civilių. 

Didumą Idlibo provincijos (muchafazos) kontroliuoja sukilėliai, kurių aljansas išvarė valdančiojo režimo pajėgas iš paskutinių jų tvirtovių. 

Nuo 2011-ųjų, kai po protestų prieš vyriausybę prasidėjo sukilimas, žuvo daugiau kaip 230 tūkst. žmonių per karą, kurį kariauja vyriausybei ištikimos pajėgos, sukilėliai ir džihadistų grupės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.